Πριν από μερικές μέρες επέστρεψε από την Ιταλία η Πατρινή ηθοποιός Έφη Κιτσαντά.

Η ηθοποιός που την έχουμε δει επί σκηνής να πρωταγωνιστεί σε διάφορες παραγωγές του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας, καταπλήσσοντας μας με το ταλέντο της και τον αέρα που έχει πάνω στη σκηνή, είχε πάει στην Ιταλία, έχοντας κληθεί για να πάρει μέρος σε μία καλλιτεχνική performance που σίγουρα τις πρόσφερε ξεχωριστές καλλιτεχνικές εμπειρίες.

Όπως μας λέει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr «Πριν ένα τρίμηνο συμμετείχα σ´ ένα workshop στο LaMamaExperimentalTheater στη Νέα Υόρκη, το «International project Beyond Borders» από τη θεατρική ομάδα Instabili Vaganti, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας.

Έτσι μετά από αυτό με κάλεσαν στην Ιταλία για να συμμετέχω στη τελική performance που δημιουργήθηκε “In viaggio verso Eutopia” (Ταξίδι προς την Ευτοπία) σε σκηνοθεσία της AnnaDora Dorno.

Σε αυτή συμμετείχαν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες του κόσμου (Σενεγάλη, Ιαπωνία, Αμερική, Ισπανία). Η pefromance παρουσιάστηκε στο θέατρο Arboreto, στο Μondaino του Ρίμινι και στο Φεστιβάλ θεάτρου Νel Bicciere στο Σκανσάνο της Τοσκάνης.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και καλλιτεχνικά και προσωπικά γιατί η ανταλλαγή πληροφορίας με τόσες διαφορετικές κουλτούρες, σκηνικά, ανοίγει τους ορίζοντες σου και δημιουργεί νέα αιτήματα για εξέλιξη».


Αξίζει να αναφέρουμε ότι η όλη διαδικασία των προβών και των workshop κράτησε 20 μέρες και η ηθοποιός επέστρεψε πάλι πίσω στη Πάτρα.

Θυμίζουμε ότι η ηθοποιός είναι μία από τις πρώτες  αποφοίτους της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας που τελειώνοντας είχε πάρει μέρος απευθείας σε παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα την είχε επιλέξει ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής, Σταύρος Τσακίρης, για να πάρει μέρος στην μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, με πρωταγωνιστή την Κάθριν Χάντερ και πολλά ακόμα σημαντικά ονόματα της θεατρικής σκηνής, το καλοκαίρι του 2019. Μια παράσταση που είχε αποτελέσει σημείο αναφοράς για εκείνο το καλοκαίρι. 

(φωτογραφίες Βασίλης Σκέντζος).