Σε απάντηση στο tweet του Michael Cabana (MD) σχετικά με το σχόλιο του Νικολάου Σταμπολίδη, του αρχαιολόγου και διορισμένου διευθυντή του μουσείου της Ακροπόλεως, που ανέφερε μεταξύ άλλων «στις δύσκολες μέρες που ζούμε, η επιστροφή (των Mαρμάρων) θα ήταν μια ιστορική πράξη. Θα ήταν ισάξιο με το οι Βρετανοί να αποκαταστούσαν τη δημοκρατία την ίδια», ολοκληρώνοντας με το hashtag «Eλγίνεια Mάρμαρα», η γνωστή για την ενεργή δράση της στα social media Nia Vardalos σχολίασε εύστοχα.

«Συμφωνώ μαζί σου. Η επιστροφή των Mαρμάρων θα ήταν μια ευγενική χειρονομία. Τα οποία ονομάζονται «Mάρμαρα του Παρθενώνα» και εκ των συμφραζομένων καταλαβαίνεις ότι ανήκουν στην Ελλάδα».

Η Νία Βαρντάλος υπογραμμίζει συχνά και τα καλώς κείμενα και τα κακώς κείμενα της Ελλάδας. Μετά από δύο μήνες σχεδόν στην Ελλάδα, για τα γυρίσματα του τρίτου μέρους του «Γάμος Αλά Ελληνικά» (τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν στην Κέρκυρα ), συχνά αναφέρεται στις ομορφιές των Ελλήνων και την εργατικότητα τους αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η αδελφή της με γνωστές ελληνικές αερογραμμές.