Στο 60% με 70% κυμαίνονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Πάτρας για τις μέρες του Αυγούστου.  

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της πόλης το ποσοστό των κρατήσεων είναι σε έναν βαθμό ικανοποιητικό και υπάρχει μία αυξητική τάση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, χωρίς όμως να υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες που καταλύουν τον Αύγουστο για μία ή δύο διανυκτερεύσεις στην Πάτρα είναι κυρίως διερχόμενοι που φτάνουν στην πόλη είτε οδικώς, είτε μέσω του λιμανιού και μένουν για λίγο, ως ένας ενδιάμεσος σταθμός μέχρι να πάνε στον προορισμό τους.  

Πρόκειται για επισκέπτες από το εξωτερικό κυρίως. Στην Πάτρα κάνουν τις βόλτες τους στο ιστορικό κέντρο, πηγαίνοντας από εδώ και από εκεί, χωρίς να υπάρχει κάτι που να τους κεντρίζει ιδιαίτερο το ενδιαφέρον, κυρίως γιατί δεν υπάρχει κάποιος για να τους καθοδηγήσει.

Κύριος οδηγός τους είναι ο χάρτης του culture and shopping. Όμως το βασικό είναι ότι μένουν για λίγο. Η Πάτρα δεν έχει βρει ακόμα τους τρόπους εκείνους για να ελκύσουν, αλλά και για να κρατήσουν τους διερχόμενους επισκέπτες στην πόλη για παραπάνω ημέρες.

Κι δεν τους έχει βρει όχι γιατί υπάρχει έλλειψη αξιοθέατων ή σημείων που μπορεί να δει ένας επισκέπτης, αλλά γιατί δεν έχει ασχοληθεί με το όλο ζήτημα, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα της και δείχνοντας στους επισκέπτες την φιλοξενία της. Οπότε οι τουρίστες (έστω και αυτοί οι ελάχιστοι) πάνε και έρχονται και φεύγουν…