Αποφασισμένος να δώσει συνέχεια στην υπόθεση με τις υποκλοπές εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση της κυβέρνησης το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησης του.

Ο Αλέξης Τσίπρας συντάσσεται με το Νίκο Ανδρουλάκη και στο αίτημα του για άρση της «αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν» και να έρθουν «όλα στο φως, εδώ και τώρα».

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει στην ανάρτηση του:

«Το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να δοθεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας ο πλήρης φάκελος της παρακολούθησής του, αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση για την κυβέρνηση.

Όπως και η άρση της αντισυνταγματικής τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ώστε να μάθουμε πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες τέθηκαν στο στόχαστρο.

Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, που μόνο την ενοχή του αποκαλύπτουν.

»Όλα στο φως, εδώ και τώρα».

in.gr