Από το Παρίσι, όπου έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, στο Μιλάνο ο διάσημος Πατρινός σεφ και ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στον τομέα της διεθνούς γαστρονομίας, Ανδρέας Καραπάνος.

Ο Πατρινός μάγειρας (έτσι του αρέσει να ονομάζει το επάγγελμα του) που υμνεί την ελληνική κουζίνα και την απλότητα της με τα πιάτα του είναι επικεφαλής πλέον στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο Peliico 3 του ξενοδοχείου 5 αστέρων Park Hyatt.

Το γεγονός αυτό μιλάει από μόνο για τις ικανότητες ταλαντούχων Ελλήνων, αλλά και για την αξία και την ποιότητα της ελληνικής κουζίνας.

Ο Ανδρέας Καραπάνος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γαστρονομικές ιστοσελίδες και τα περιοδικά που ασχολούνται με την μαγειρική είναι ένας Έλληνας που στον τομέα του τιμάει την χώρα του με την παρουσία του, σε ένα υψηλής ποιότητας εστιατόριο όπως αυτό του Μιλάνου.

Πρόκειται για έναν Πατρινό που αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπάει και που είναι γεννημένος να κάνει. Έχει εργαστεί στο Alain Ducasse at Plaza Athenee στο Παρίσι σε ένα από τα 15 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Έχει περάσει επίσης από τις κουζίνες του θρυλικού Joël Robuchon ως υπεύθυνος στις σάλτσες και στα κρέατα, του Christophe Moret στο παλάτι Shangri-La, καθώς επίσης από την κουζίνα του Daniel Boulud στη Mandarin Oriental στο Λονδίνο, ενώ ήταν στο Belvedere στη Μύκονο όπου μαθήτευσε δίπλα στον πολυβραβευμένο Νίκο Ζερβό.

Πλέον είναι ο επικεφαλής στο Pellico 3 στο Μιλάνο. Κι για όσους γνωρίζουν αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.