Η ελλιπής στελέχωση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου της Πάτρας και οι απανωτές αναρρωτικές άδειες των γιατρών οδηγούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» στο προσωρινό λουκέτο της κλινικής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται η τελευταία γιατρός που είχε απομείνει σε ενεργό υπηρεσία (οι άλλοι ήταν σε αναρρωτική άδεια), έχει συμπληρώσει πάνω από 30 ώρες εφημερίας.

Η γιατρός που ήταν να αναλάβει την θέση της ειδοποίησε ότι πήρε αναρρωτική άδεια και αυτό ήταν η αφορμή για να κλείσει η κλινική έστω και προσωρινά.

Τα αίτια βέβαια που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση μία κλινική που αποτελεί την μοναδική στην ευρύτερη περιοχή στο είδος της και είχε ανοίξει με "τυμπανοκρουσίες" και επισήμους (είχε κατέβει στην Πάτρα και ο τότε υπουργός Υγείας για τα εγκαίνια της), βρίσκονται αλλού.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Τα τέσσερα περιστατικά που νοσηλεύονταν εκεί ειδοποιήθηκαν για να φύγουν μετά από αυτή την εξέλιξη αφού δεν θα υπάρχει κανένας ειδικευμένος γιατρός για να τα παρακολουθήσει.

Έστω και αν δεν έχουν ολοκληρώσει την θεραπεία τους φεύγουν από την κλινική, με κάποια από αυτά να είναι σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά σοβαρά αφού συνδέονταν με απόπειρες αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η διοίκηση η κλινική θα παραμείνει κλειστή έως τις 12 Αυγούστου όταν είναι να επιστρέψει από την αναρρωτική της άδεια. Μέχρι τότε η κλινική έχει προχωρήσει σε αναστολή των εισαγωγών και των νοσηλειών της.

Aν όμως δεν επιστρέψουν από τις αναρρωτικές οι γιατροί, τότε ενδέχεται το κλείσιμο αυτό να κρατήσει ακόμα περισσότερο. Η ουσία είναι ότι μία δημόσια δομή που έχει απόλυτη ανάγκη η Πάτρα, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος, δεν λειτουργεί έτσι όπως θα έπρεπε.