Έβγαλαν «λαγούς» οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου, οι οποίοι αξιοποίησαν τις πληροφορίες τους για την παραγωγή και διακίνηση… ντόπιας κάνναβης και άρχισαν να «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, ώσπου εντόπισαν μια μεγάλη χασισοφυτεία.

Η φυτεία της κάνναβης βρέθηκε προχθές το απόγευμα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο… χωράφι σε δυσπρόσιτη ορεινή περιοχή στην Αρναία και εκεί συνελήφθησαν από την Δίωξη και αστυνομικούς του τοπικού τμήματος δύο άνδρες που την περιποιούνταν. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε ένας συνεργός τους που αναζητείται, όπως αναφέρει το protothema.

Στον χώρο της φυτείας καλλιεργούνταν 148 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,70 μέτρων, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ποσότητα φύλλων κάνναβης βάρους 869 γραμμαρίων και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν, όπως λάστιχα ποτίσματος, σωλήνες άντλησης και δύο δεξαμενές νερού χωρητικότητας ενός τόνου η κάθε μία.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες για τις συνεννοήσεις τους. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων συνεργών τους.