Αυτοψία έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων Χρήστος Κορδάς στα έργα αντιστήριξης που γίνονται εργασίες για την στερέωση του δρόμου της Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο ύψος της παλιάς Ρομάντζας.

Σύμφωνα με τον κ. Κορδά πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα λύσει μία και καλή το ζήτημα με τον δρόμο και τη βύθιση του από την θάλασσα και έτσι θα προστατεύσει όχι μόνο τον ποδηλατόδρομο, αλλά και την εκεί περιοχή.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει το γέμισμα των μεταλλικών κλωβών με πέτρες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα τοιχίο που θα προστατεύει τον δρόμο και από τα υποθαλάσσια ύδατα, καθώς εκτείνεται και σε βάθος.

Πάντως οι εργασίες για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο ενώ είχαν φτάσει λίγο μετά την Τριών Συμμάχων και βάδιζαν προς την Παπαφλέσσα που είναι και ο τελικός προορισμός του έργου ξαφνικά σταμάτησαν.

Πρόκειται για μία νέα καθυστέρηση του έργου που όπως υποστηρίζει ο κ. Κορδάς είναι ευθύνη του εργολάβου και όχι του δήμου. Η νέα παράταση πάντως που έχει δοθεί στην εργολαβία λήγει στο τέλος του Αυγούστου.

Οπότε όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί να υπάρξει και νέα παράταση στις τόσες που έχουν δοθεί μέχρι τώρα. Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος έτσι, εκτός από ότι έχει προκαλέσει εύλογες απορίες για την επιλογή του χώρου διαμόρφωσης του, εξακολουθεί να είναι ένα έργο που ακροβατεί. Μένει να δούμε πότε θα ολοκληρωθεί.