Τα γραφεία του Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου Πάτρας Α.Ε. επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του σπιράλ με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τον φορέα, την οριοθετημένη αυτή περιοχή του Δήμου Πατρέων και τις επιχειρήσεις που εδρεύουν εντός της. Από πλευράς ΒΙΟΠΑ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κοτσίρης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Παπαϊωάννου και το μέλος ΔΣ Γιώργος Κωνσταντάρας, ενώ από το σπιράλ συμμετείχαν επίσης η Γραμματέας της παράταξης Εύα Αθανασοπούλου και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Άκια Σταμάτη.

Το Βιομηχανικό Πάρκο της Πάτρας ξεκίνησε να υλοποιείται το 2005, με την ίδρυση σχετικής ανώνυμης εταιρείας. Κύριος μέτοχος είναι ο Δήμος Πατρέων, ενώ στο μετοχικό σχήμα συμμετέχουν –μεταξύ άλλων- η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τοΕπιμελητήριο Αχαΐας, ο ΣΕΒ και η ΟΕΒΕΣΝΑ. Το ΒΙΟΠΑ δημιουργήθηκε προκειμένου να στεγάσει μικρές βιοτεχνίες, επαγγελματικά εργαστήρια και άλλες επιχειρήσεις. Σήμερα περί τους 100 επιχειρηματίες διατηρούν τις εγκαταστάσεις τους εντός της έκτασης των 600 στρεμμάτων στην οποία εκτείνεται το Πάρκο. Ο Φορέας Υλοποίησης εξακολουθεί να υφίσταται καθώς η παράδοση-παραλαβή του έργου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχουν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες που αφορούν οικοπεδούχους, εκκρεμείς οφειλές προς τον Φορέα αλλά και χρέη του ΒΙΟΠΑ που απορρέουν από δάνειο που είχε ληφθεί στο ξεκίνημα από την –υπό εκκαθάριση σήμερα- Αχαϊκή Τράπεζα.

Εκτός όλων των παραπάνω οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΒΙΟΠΑ, με κύρια τη διαχείριση των χώρων, το οδικόδίκτυο, την καθαριότητα, την ασφάλεια (σε σχέση με κλοπές, καταστροφές δικτύων κ.α.), τον ηλεκτροφωτισμό, τα υψηλά τέλη σύνδεσης αποχέτευσης, τα ακριβά τιμολόγια ΔΕΥΑΠ, την ανάγκη αναθεώρησης της πολεοδομικής μελέτης σε σχέση με θέματα χρήσεων γης και συντελεστών δόμησης, την ανάγκη ένταξης σε προγράμματα, την στελέχωση των γραφείων και την αναμενόμενη στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση. Σε σχέση με τον Δήμο Πατρέων εκφράστηκαν συγκεκριμένα παράπονα για δυσανάλογα ανταποδοτικά τέλη σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που παρέχονται, για αιτήματα (προς τον κεντρικό Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ) που παραμένουν αναπάντητα και για την εν γένει έλλειψη μιας στενής και αποδοτικής συνεργασίας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιου είδους δραστηριότητα.

Το σπιράλ κατέγραψε τις ανάγκες και ο Πέτρος Ψωμάς εξέφρασε τη βούληση «να υποστηριχτεί αυτή η κοινότητα εντός του Δήμου Πατρέων, μια περιοχή με επιχειρηματική δραστηριότητα, ένα πλήθος συνδημοτών μας που παράγουν και προσφέρουν θέσεις εργασίας, ένας φορέας που πρέπει επιτέλους να επιτελέσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και να κινηθεί αναπτυξιακά, λύνοντας οριστικά τα απλά ζητήματα καθημερινότητας, που θα έπρεπε ήδη να έχουν αντιμετωπιστεί».