Έξυπνο τρόπο να βγάζει χρήματα είχε βρει ένας επιτήδειος, ο οποίος αναρτούσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αγγελίες ότι διέθετε προς ενοικίαση ένα σπίτι που διέθετε στη Χαλκιδική και εισέπραττε την προκαταβολή από τους υποψήφιους ενοικιαστές. Όμως, το σπίτι δεν ήταν... δικό του!

Ένα από τα θύματα του πονηρού Έλληνα κατέθεσε τμηματικά το ποσό των 640 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε ο απατεώνας. Η κατάθεση των χρημάτων έγινε την προηγούμενη Δευτέρα και την Τρίτη, όμως όταν ο επίδοξος νοικάρης πήγε στην διεύθυνση που έγραφε η αγγελία για να υπογράφει το συμβόλαιο, διαπίστωσε έκπληκτος ότι ζούσαν μέσα οι ιδιοκτήτες που δεν είχαν σκοπό να νοικιάσουν το σπίτι τους.

Μετά την καταγγελία που υπέβαλε το θύμα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου ξεκίνησαν έρευνα από την οποία προέκυψε η ταυτότητα του κατόχου του λογαριασμού στον οποίο κατατέθηκαν τα χρήματα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν με τον ίδιο τρόπο την είχαν «πατήσει» από τον απατεώνα και άλλοι που νόμιζαν ότι βρήκαν το σπίτι των ονείρων τους!

Πηγή: protothema.gr