Μην αρχίζεις την Μουρμούρα: Η Μαρία Χάνου λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν δίνει spoiler για την επιτυχημένη σειρά του Alpha.

Στον «Ματωμένο γάμο» η ηρωίδα της φτάνει στην εκκλησία, ενώ στη «Μουρμούρα» ακόμα δεν έχει παντρευτεί με τον Άγγελο. Η Μαρία Χάνου ζει δύο διαφορετικές ιστορίες έρωτα το φετινό καλοκαίρι και μιλά για την επόμενη σεζόν.

Ένας αιώνας μετά τη συγγραφή του «Ματωμένου γάμου» του Λόρκα και
ο κόσμος έχει αγαπήσει την παράσταση σας.

«Αυτό είναι θετικό αλλά είναι αρνητικό!».

Αρνητικό γιατί;

«Γιατί αν το καλοσκεφτεί κανείς ήταν ένα είδος βεντέτας αυτό που είχε γράψει ο Λόρκα. Με πόση ευκολία και πολλές φορές χωρίς λόγο, ο ένας σκότωσε τον άλλον. Συμβαίνει ακόμα όμως αυτό. Είναι ένα από τα σημεία των καιρών. Υπάρχει όμως και ο έρωτας που κινητοποιεί τα πάντα».

Είστε η νύφη! Δίνετε άλλοθι σε αυτή την ηρωίδα;

«Θα πω ότι δίνω, γιατί το πάθος και το αίσθημα πολλές φορές ξεπερνούν τη λογική».

Ναι, όμως έτσι χάνει τον άντρα που αγαπάει!

«Δεν χάνει απλά τον άντρα που αγαπάει. Σκοτώνεται και ένας άλλος άντρας. Γίνεται μεγάλο φονικό. Καταστρέφονται οικογένειες. Καταστρέφονται ζωές. Είναι το πάθος που οδηγεί χωρίς να έχει όρια. Και όλα αυτά σε μια κοινωνία εξαιρετικά καταπιεστική που δεν μπορεί να εκφραστεί».

Η μάνα τής ρίχνει ευθύνες. Τι τέλος θα της άξιζε πέρα από αυτό που γνωρίζουμε;

«Είναι αρκετό μεγάλη τιμωρία το να μη σε σκοτώνουν και να πρέπει να ζήσεις με αυτό. Είναι το χειρότερο».

Το θύμα στην όλη υπόθεση ποιος είναι τελικά;

«Οι άνθρωποι που χάνονται, θύματα όμως είναι όλοι με έναν τρόπο αφού η κοινωνία είναι ασφυκτικά καταπιεστική που όλοι είναι θύματα της επιλογής τους».

«Μουρμούρα» πότε θα αρχίσετε να κάνετε ξανά στον Αγγελο;

«Τα γυρίσματα μας για τη 10η σεζόν θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο».

Είναι πια η μακροβιότερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης!

«Η επιτυχία της σειράς έγκειται στο πόσο πολύ έχει ταυτιστεί το κοινό με τους ήρωες της. Γιατί ουσιαστικά παρουσιάζεται μια καθημερινότητα. Ίσως κάποιες στιγμές τραβηγμένη, όμως συμβαίνουν και αυτά. Η αλήθεια είναι πως κι εμείς έχουμε νιώσει πως ο συνδυασμός των ζευγαριών έχει δέσει πολύ καλά».

Ωστόσο, τη Βέλη μας δεν την είδαμε και σε πολύ καλή φάση στα τελευταία επεισόδια του 9ου κύκλου!

«Τι να κάνει και αυτό το κορίτσι; Έγκυος είναι... πονάκια είχε!».

Υπήρχε ένταση με τον αγαπημένο της.

«Ναι αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι χώρια αυτοί οι δυο. Παρόλο που τον βρήκε ξαπλωμένο με μια άλλη γυναίκα».

Η γέννα θα είναι από τις πρώτες στιγμές που θα ζήσουμε την επόμενη σεζόν;

«Φυσικά! θα γεννήσει την επόμενη σεζόν και έχουμε να δούμε πολλά. Άλλωστε και στη ζωή, κάθε ζευγάρι που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, περνά από όλα τα στάδια. Θα έρθουν αντιμέτωποι με νέες εμπειρίες, πρωτόγνωρες».

Μπορούμε να πούμε αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι;

«Δεν θέλω να χαλάσω την έκπληξη».

Ζηλεύετε λίγο αυτή την ηρωίδα;

«Όχι, δεν θα πω ότι τη ζηλεύω. Προτιμώ την ηρεμία στη σχέση μου. Ο στόχος μου είναι να μη ζηλεύω, να μπορώ να συζητάω, να μην κρατάω μούτρα, θέλω να είμαι ψύχραιμη».

Μπορείτε να πείτε πώς αισθάνεστε πλέον οικογένεια με το καστ της σειράς;

«Λογικό δεν είναι: Αλλά όχι μόνο με το καστ αλλά και με την παραγωγή και τους τεχνικούς και όλους όσους είναι πίσω από τις κάμερες και μας φροντίζουν συνέχεια. Είναι 10 χρόνια. Το κλίμα είναι πολύ όμορφο και νιώθουμε όλοι τυχεροί».

Τι άλλο ετοιμάζετε για την επόμενη σεζόν;

«Θα βρίσκομαι στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά από τον Νοέμβριο, στις “Εύθυμες κυρά-δες" του Γουίνστορ σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη και είμαι πολύ ενθουσιασμένη · γι' αυτό. Το κείμενο γράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και τη μουσική ο Θέμης Καράμουρατίδης. Είναι πολύ ωραία συγκυρία και ανυπομονώ. Ακόμα ένας δημιουργικός χειμώνας θα ξεκινήσει».

Διακοπές;

«Θα έχω λίγες ημέρες διακοπών τον Αύγουστο αλλά το θέμα είναι πως μετά από το διάστημα αποχής που περάσαμε έχω πολύ διοχετευμένη ενέργεια που πρέπει να εκφραστεί»

Πηγή: tv24