Σε δυο χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μια φοιτήτρια στη Βρετανία, αφού πήρε χάπι που την οδήγησε στην αποβολή.

Όπως αποκάλυψε η βρετανική ιστοσελίδα Mirror, η νεαρή μητέρα αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές για ισόβια κάθειρξη και κατηγορία για βλάβη παιδιού αν δεν ομολογούσε την ενοχή της, περιγράφοντας περιέγραψε τη φρίκη που έζησε μέσα στη φυλακή.
Η συγκλονιστική ιστορία της φοιτήτριας - Ήταν έγκυος 30 εβδομάδων και δεν το... κατάλαβε

Η νεαρή μητέρα, η οποία είχε μια κόρη δύο ετών όταν έμεινε ξανά έγκυος σε ηλικία 20 ετών, περιέγραψε τη φρίκη της και πως κατέληξε πίσω από τα κάγκελα, καθώς κατηγορήθηκε για τη λήψη χαπιών που την οδήγησαν σε παράνομη έκτρωση.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης ήταν ότι η γυναίκα μόλις πήρε το χάπι συνειδητοποίησε πως δεν ήταν έγκυος μόλις 8 με 10 εβδομάδων -μέσα στο επιτρεπόμενο όριο-, αλλά 30 εβδομάδων, όταν... γέννησε στην μπανιέρα της.

«Παραλίγο να πεθάνω. Θυμάμαι ότι με το που πήρα το χάπι ανέβηκα στην μπανιέρα, η οποία γέμισε με αίμα και... γέννησα», ανέφερε. «Ήθελα να πεθάνω. Ειλικρινά, ένιωθα ότι όλος ο κόσμος είχε μόλις τελειώσει μπροστά στα μάτια μου».

Η γυναίκα κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της είπαν ότι είχε γεννήσει ένα έμβρυο 30 εβδομάδων. Σύμφωνα με το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας), μια πλήρης εγκυμοσύνη είναι 40 εβδομάδων.

Παραδέχτηκε στους γιατρούς πώς είχε πάρει χάπια έκτρωσης κι έτσι κλήθηκε η αστυνομία, που παρέμεινε να φρουρεί το κρεβάτι της μέχρι η ίδια να πάρει εξιτήριο.

«Δεν είχα άλλη επιλογή από το να δηλώσω ένοχη»

«Ένιωσα ότι δεν είχα άλλη επιλογή από το να (δηλώσω ένοχη)», δήλωσε η Λάουρα -που δεν είναι το πραγματικό της όνομα- στους Sunday Times.

«Ο εισαγγελέας είπε ότι αν δεν ομολογούσα την ενοχή μου, θα με κατηγορούσαν για βλάβη παιδιού και πιθανότατα θα πήγαινα στη φυλακή ισόβια».

Η φοιτήτρια αναγκάστηκε να προχωρήσει σε έκτρωση μέσω χαπιών, καθώς έμεινε έγκυος από τον βίαιο σύντροφό της, κάτι το οποίο όπως τόνισε, δεν το ήθελε. Μάλιστα ανέφερε ότι ο βίαιος φίλος της της είπε να μην πάει στο γιατρό, αλλά να αγοράσει χάπια από το διαδίκτυο.

Μάλιστα, η γυναίκα αναφέρει πως ο νόμος στη Βρετανία πρέπει να αλλάξει, λέγοντας ότι οι γυναίκες που κάνουν παράνομη άμβλωση το κάνουν μόνο «όταν κάποιος βρίσκεται σε μια πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία δεν του έχει δοθεί πραγματικά καμία άλλη επιλογή».

«Στην πραγματικότητα είχαν έναν αστυνομικό μαζί μου στο νοσοκομείο όλη την ώρα και δεν με άφηναν να μιλήσω σε κανέναν άλλο εκτός από την αστυνομία», ενώ όπως αποκάύψε επέτρεψαν να την επισκεφθεί ο σύντροφός της μόνο για «30 δευτερόλεπτα», όταν εκείνος «μου ψιθύρισε στο αυτί ότι θα με σκότωνε αν έλεγα σε κανέναν ότι είχε ανάμειξη».

Τελικά αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε την ποινή δύο ετών, αλλά λέει ότι εξακολουθεί να βλέπει εφιάλτες για τη δοκιμασία της.