Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, στις 21.30, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιάσει στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Μπουζούκια στην Πανσέληνο», με τη συμμετοχή της λαϊκής συμφωνικής ορχήστρας «Εν χορδώ-Θεόδωρος Γεωργόπουλος», υπό το σεληνόφως του νυχτερινού ουρανού.

Την ορχήστρα της λαϊκής συμφωνικής ορχήστρας θα πλαισιώσουν και τα παιδιά του απόδημου ελληνισμού της Νότιας Αφρικής, τα οποία εδώ και χρόνια παρακολουθούν τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα της πατρινής ορχήστρας και θα παρουσιάσουν ένα ποικίλο έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα με τραγούδια και μελωδίες των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών και δημιουργών.

Τη συναυλία θα παρακολουθήσει και η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα κα Beryl Rose Sisulu. 

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν.

Παράλληλα, το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό με ελεύθερη είσοδο στη μόνιμη και την περιοδική έκθεση με τίτλο: «100 χρόνια Μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή. Πρόσφυγες-Δημιουργοί», από τις 20.00 έως τις 24:00.

Την ίδια ημέρα ο αρχαιολογικός χώρος του Ρωμαϊκού και Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Πατρών θα παραμείνει ανοικτός από τις 20.00-24.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.