Ο γιατρός: Το κανάλι της Κάντζας έχει ανοίξει για τα καλά τη στρόφιγγα της μυθοπλασίας και ετοιμάζεται να εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με μια ακόμη παραγωγή που έχει καταγωγή... από την Ιταλία.

Ο Alpha την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά ρίχνει το βάρος της ψυχαγωγίας στις ελληνικές σειρές προσφέροντας στο κοινό ακόμη περισσότερες επιλογές θέασης. Υστερα από τον «Σασμό», το «Αυτή η νύχτα μένει», τον «Παράδεισο» και το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», μια ακόμη σειρά μπαίνει στο στάδιο της προετοιμασίας.

Πρόκειται για ένα δράμα το πρωτότυπο σενάριο του οποίου μας έρχεται από την Ιταλία με τίτλο «Nelle tue man! (Στα χέρια σου)» και προβάλλεται από το 2020 στο RAI UNO.

Μάλιστα, η υπόθεση που θα αναπτυχθεί σε 32 επεισόδια, είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του δρ Pierdante Piccioni που μετά από ένα τροχαίο στον περιφερειακό της Πάβιας, έπαθε αμνησία έχοντας ένα κενό μνήμης 12 χρόνων. Ο προσωρινός ελληνικός τίτλος είναι «Ο γιατρός». Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Γιώργος Παπαβασιλείου που την περσινή χρονιά υπέγραψε τη σειρά της ΕΡΤ «Καρτ ποστάλ».

Οσο για τον βασικό πρωταγωνιστή αυτός θα είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, τελευταία τηλεοπτική δουλειά του οποίου είναι το «Ετεροε εγώ: Κάθαρσις» στην Cosmote TV (2020) και το «Λόγω τιμής» (2019) στον ΣΚΑΪ.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρία παραγωγής Green Pixel που θα αναλάβει την εν λόγω σειρά βρίσκεται η Δήμητρα Σιγάλα. που φέτος πρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά «Ασε μας ρε μαμά». Αν ευοδωθεί η συμφωνία θα έχει διπλή παρουσία καθώς θα βρίσκεται και στο «Κόκκινο ποτάμι» του OPEN.

Τα γυρίσματα για τη νέα δραματική σειρά του ALPHA αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο προκειμένου να βγει στον αέρα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η υπόθεση

Ο Αντρέα Φάντι είναι επικεφαλής του παθολογικού τμήματος ενός νοσοκομείου. Κατά καιρούς τον διακατέχει αλαζονεία, είναι σχολαστικός, ενώ δεν πιστεύει στη σχέση γιατρού - ασθενούς.

Στην πραγματικότητα εμπιστεύεται μόνο το ένστικτο το δικό του και της ομάδας του και συγκεκριμένα της βοηθού του Τζούλιας με την οποία έχει σχέση. Η ιστορία ξεκινάει όταν μια μέρα ο πατέρας ενός αγοριού που πέθανε πρόσφατα στην παθολογική πτέρυγα, λόγω ενός λάθους της ιατρικής ομάδας πηγαίνει στο νοσοκομείο οπλισμένος και τον πυροβολεί στο κεφάλι, χωρίς όμως να τον σκοτώσει.

Το τραύμα προκαλεί στον γιατρό απώλεια μνήμης και ξεχνά τα 12 τελευταία χρόνια της ζωής του. Οταν ξυπνάει είναι πεπεισμένος ότι είναι 2010 και όχι 2022, έχοντας ως τελευταία ανάμνηση ότι έχει φτάσει στο σπίτι του αφού έχει υπογράψει την πρώτη του σύμβαση ως γιατρός.

Για πρώτη φορά στη ζωή του δεν είναι ο διακεκριμένος, διάσημος και δημοφιλής επιστήμονας αλλά ένας απλός ασθενής. Με μια ζωή κομμένη στα δύο ο άντρας κατρακυλά ξαφνικά σε έναν άγνωστο κόσμο στον οποίο τα αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένα και το νοσοκομείο είναι το μόνο μέρος που πραγματικά νιώθει σαν το σπίτι του.

Ωστόσο δεν αναγνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού. Καταποντισμένος σε ένα ακατανόητο παρόν, δεν μπορεί πλέον να ζήσει κανονικά και είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του από την αρχή προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα νέο μέλλον, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Πηγή:TV24