Για 12η χρονιά οι καταξιωμένοι αγώνες ποδηλασίας
στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας!

Μια ποδηλατική εμπειρία, σε υπέροχες φυσικές συνθήκες και με προτεραιότητα την ασφάλεια, καλούνται να ζήσουνστις 20 & 21 Αυγούστουοι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.
Σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, υλοποιούνται για 12η συνεχόμενη χρονιά οι open “Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” στην Άνω Χώρα, στις 20 & 21 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Πράσινο+Μπλέ”, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η συμμετοχή αναμένετε μεγάλη στη μετά covid εποχή.

Οι συμμετέχοντες θα ποδηλατίσουν σε δασικά μονοπάτια και διαδρομές mountainbike και e- bike των 40χιλ. και των 26 χλμ. ενώ οι λάτρεις ποδηλασίας κούρσας, σε διαδρομή με άσφαλτο των 35km περιφερειακά στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας.

Αναμεσά τους, κορυφαίοι πρωταθλητές - τριες και αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας, όπως ο παγκόσμιος και πανελλήνιος πρωταθλητής marathon mtb Περικλής Ηλίας, ο πρωταθλητής roadbikemaster Λουκάς Κατοπόδης, ή πρωταθλήτρια mtb Αλεξάνδρα Αδάμ, ο Γιώργος Δάντος κ.α.

Η διοργάνωση που υλοποιείται με επιτυχία από το 2011, έχει αναδείξει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και την ομορφιά της περιοχής σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο www.prasinomple.grέως και τις 15 Αυγούστου.

Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς αναφέρει χαρακτηριστικά: «πρόκειται για μία εξαιρετική διοργάνωση που υλοποιείται κάθε χρόνο προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την ορεινή Ναυπακτία. Προσελκύει το ενδιαφέρον των φίλων του αγωνίσματος, αλλά και καταξιωμένων αθλητών, τους οποίους περιμένουμε και φέτος για να ζήσουν από κοντά μια μοναδική ποδηλατική εμπειρία και κυρίως με ασφάλεια».

Η προσπάθεια στηρίζεται από εταιρίες χορηγούς: σειρά προϊόντων Arlaprotein& το βούτυρο LURPAK της ARLA Foods, ΔΕΗ εταιρία ενέργειας, Όλυμπος χαλβάς της Παπαγιάννης ΑΕΒΕ , Νέα Οδός διαχειριστής της Ιόνιας οδού, Σκλαβενίτης supermarkets, WetHankiesαντιμικροβιακά μαντηλάκια της MEGA, συμπληρώματα διατροφή UpCycle - fit and shape, Europ Assistance στη παροχή Βοήθειας και ασφαλιστικών υπηρεσιών, Advancetravel Δυτικής Ελλάδας, evlogia αληθινή γεύση Ελλάδας και Dole κορυφαίες μπανάνες ποιότητας, τα προϊόντα της HENKEL SYOSS REPAIR & GLISS σειρά περιποίησης μαλλιών, κρέμα γενικού καθαρισμού ΒΙΟΝΟL της ROLCO και τον Quartacafé, ενώ συμμετέχουν στη προσπάθεια το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, η Τροχαία και η Πυροσβεστική Ναυπάκτου, η ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, καθώς και η τοπική κοινότητα και ο πολιτιστικός σύλλογος Άνω Χώρας.«Ένας τόπος που αξίζει να γνωρίσεις»
Η Ορεινή Ναυπακτία, είναι από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος, με άπλετη φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθείς και να γνωρίσεις, σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και μόνο 270 χλμ από την Αθήνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩN

Σάββατο 20 /08openroadbike 35km
16.00 - 17.00 -Παραλαβή αριθμών και chip αγώνασε γραμματεία αγώνων.
Κατηγορίες: Ανδρών18-29, 30-39,40-49, 50ετών και άνω & Γυναικών 18 ετών και άνω & γενική
Χώρος: κεντρική πλατεία Άνω Χώρας

18:00 - Εκκίνηση Αγώνα openRoadBike 35km(15km προθέρμανση και 20km ελεύθερο)
Εκκίνηση: από την πλατεία Άνω Χώρας με κατεύθυνση μέσα από το χωριό – γήπεδο –
περιφερειακός Άνω Χώρας – δρόμος προς Ελατού –Τερψιθέα (ελεύθερο) – Λιμνίστα –
Μακριά Ράχη και τερματισμός Άγιος Ιωάννης.

20.00 - Βραβεύσεις: κεντρική πλατεία Άνω Χώρας

Κυριακή 21/08openmountainbike 40km& 26km
08.30 -09.30- Παραλαβή αριθμών και chip αγώνωνσε γραμματεία αγώνων.
Κατηγορίες για mtb 40km: Ανδρών18-29, 30-39,40-49, 50ετών και άνω & Γυναικών & γενική
Κατηγορίες e-bike mtb 40km: Ανδρών - Γυναικών -NEA ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-
Κατηγορίες για mtb 26km: Ανδρών - Γυναικών – Εφήβων 14-17 ετών & γενική
Χώρος: κεντρική πλατεία Άνω Χώρας

10:30- Εκκίνηση Αγώνων openMountainBike 40km και 26km (χώρος: κεντρική πλατεία)
Εκκίνηση: ποδηλατικών αγώνων mtb 40km & 26km μέσω δασικών δρόμων και μονοπατιών
από Σύρτα – Αϊ Γιάννη – Κεραίες – Ελατού – Σκοτωμένος – έξοδος διασταύρωση Κεντρική –
Αϊ Γιάννης – Σύρτα – Άνω Χώρα

13.30 - Βραβεύσεις: κεντρική πλατεία Άνω Χώρα