Πόλος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών είναι και για αυτό το καλοκαίρι η Κουρούτα, με την περιοχή της Βόρειας Ηλείας, να έχει αρκετό κόσμο, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές.

Η κίνηση για την Κουρούτα που έχει χαρακτηριστεί ως η "Μύκονος" της Πελοποννήσου αναμένεται να αυξηθεί για τον Αύγουστο με τις κρατήσεις τόσο στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και στα ξενοδοχειακά καταλύματα να πέφτουν σαν βροχή.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου η Κουρούτα ήταν το μοναδικό μέρος της Βόρειας Ηλείας που δεν είχε τόσο μεγάλες απώλειες από την μη έλευση των Ρώσων, των Ουκρανών και των Λευκορώσων το φετινό καλοκαίρι.

Έχοντας συνάψει δεσμούς και με άλλες αγορές τράβηξε από τον εισερχόμενο τουρισμό Γερμανούς, Πολωνούς και Τσέχους κυρίως, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών είναι και φέτος Έλληνες, κυρίως από την Αθήνα, από τον Πειραιά, από την Πάτρα και από άλλες πόλεις.

Ήταν ένα μέρος που πριν από μερικά χρόνια συγκέντρωνε λουόμενους από την Ηλεία και από την Αχαϊα και πλέον το άνοιγμα που έκανε τελευταία αποδίδει καρπούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι με δυσκολία κανείς βρίσκει πλέον τον Αύγουστο δωμάτιο, ενώ στην booking δεν υπάρχουν διαθέσιμα τουλάχιστον μέχρι τις 25 Αυγούστου. 


Η Κουρούτα φαίνεται ότι συνεχίζει και αυτό το καλοκαίρι την παράδοση που έχει κτίσει, αλλά και το όνομα της που πλέον έχει ακουστεί παντού, σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο, περνώντας ανέξοδα, χωρίς πληγές και αυτή την κρίση που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία στον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας.

Το ίδιο είχε κάνει και το καλοκαίρι του 2020, στο καλοκαίρι της πανδημίας. Όταν τα περισσότερα από τα παραθεριστικά μέρη έψαχναν με το ντουφέκι τους επισκέπτες (πριν από τον Αύγουστο), η Κουρούτα είχε κίνηση και ζωή, χάρη στο όνομα που είχε κάνει από τότε στον εγχώριο τουρισμό.

Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι οι καλές τιμές που βρίσκει κανείς στη σειρά των παραλιακών καταστημάτων που υπάρχουν στην χρυσαφένια παραλία της, τα χαμηλά μισθώματα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα και φυσικά η όλη κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που αποπνέει.

Είναι το ιδανικό μέρος για καλοκαιρινές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, αλλά και για οικογενειακές διακοπές.