Το «The Sandman» είναι διαθέσιμο εδώ δύο μέρες στην πλατφόρμα του Netflix και ήδη έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Τομ Στάριτζ, αν και άσχετος όπως είπε με τον κόσμο των κόμιξ, κέρδισε τον ρόλο τον οποίο διακδίκησαν πάνω από 1000 ηθοποιοί.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Νιλ Γκέιμαν έχει δηλώσει ότι ο ίδιος και η ομάδα παραγωγής εξέτασαν σχεδόν 1500 ηθοποιούς για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο τελικά θεώρησαν ότι ο Τομ Στάριτζ ταίριαζε καλύτερα από όλους τους υπόλοιπους κι ας μην είχε σχέση με την ιστορία.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα εμπειρία από τα κόμικς», εξήγησε ο Στάριτζ σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι: «Γνώριζα τον πολιτιστικό αντίκτυπό τους, αλλά δεν τα είχα διαβάσει. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάρω ένα και να του ρίξω μια ματιά και μετά άρχισα να “βυθίζομαι” στην ιστορία. Πέρα από τις οντισιόν για τον χαρακτήρα, ερωτεύτηκα το "Sandman" ως λογοτεχνικό κομμάτι».

Ο Τομ Στάριτζ έχει να θυμάται από την οντισιόν: «Η διαδικασία των ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020 και ήταν σχετικά συνηθισμένη. Έκανα δύο ή τρεις οντισιόν. Έπειτα έπρεπε να μπω σε ένα αεροπλάνο για να κάνω άλλη μία και μετά ο κόσμος άλλα».

«Το τελευταίο στάδιο ήταν όταν ήμουν σε μια κλήση Zoom με δώδεκα διαφορετικούς ανθρώπους να κάνουν ερωτήσεις που δεν τίθενται ποτέ σε μια διαδικασία ακρόασης ως ηθοποιοί - μια αρκετά βαθιά, φιλοσοφική ανάκριση για τη θέση μου για τον χαρακτήρα και την ιστορία και τη φιλοδοξία για τη σειρά. Μετά από αυτή την αρκετά τρομακτική ώρα και της ζωής μου, πήρα ένα τηλεφώνημα από τον Άλαν Χάινμπεργκ που μου είπε ότι πήρα τον ρόλο. Ήταν εκπληκτική στιγμή».

«Σκέφτηκα πολύ προσεκτικά πώς θα ονειρευόμουν εκείνο το βράδυ. Επειδή ήθελα να βρω τον Μορφέα και ήθελα να δω αν θα μπορούσα να τον συναντήσω στα όνειρά μου», τόνισε ο ηθοποιός.