Μπαίνουμε πλέον για τα καλά στο λεγόμενο μικρό Πάσχα της Ορθοδοξίας, παραμονές δηλαδή της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ήδη οι πιστοί προσέρχονται στις εκκλησίες της Πάτρας και της Αχαΐας, όπως και στα δεκάδες ξωκλήσια που είναι αφιερωμένα στη μνήμη της Παναγίας.

Στην Πάτρα το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα βρίσκεται και αυτή τη χρονιά στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Γηροκομίτισσας, στο ιστορικό μοναστήρι λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, όπου εκεί φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα.

Ήδη την Κυριακή το απόγευμα ψάλθηκαν τα εγκώμια της Θεοτόκου, με δεκάδες πιστούς να πηγαίνουν στο μοναστήρι, για να πάρουν μέρος στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα εγκώμια της Παναγίας ψάλλονται κάθε χρόνο στην ιστορική μονή και είναι γραμμένα από τον μακαριστό Μητροπολίτη Πατρών, Διόνυσο, το 1541. Ένα ποίημα που συγκινεί τους Πατρινούς πιστούς και όχι μόνο.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις παραμονές της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στην Πάτρα, ενώ κατά την διάρκεια της εβδομάδας το αστικό ΚΤΕΛ αναμένεται να βάλει περισσότερα λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι λίγοι οι πιστοί που φτάνουν γονατιστοί στην μονή, εκπληρώνοντας κάποιο τάμα για να προσκυνήσουν την εικόνα. Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλους ναούς της Αχαΐας που πανηγυρίζουν τον Δεκαπενταύγουστο όπως για παράδειγμα στα Καλάβρυτα η Ιερά Μονή της Μακελλαριάς.