Κακό μπελά έχουν βρει οι επαγγελματίες της εστίασης και τα νυχτερινά κέντρα με τις εξορμήσεις της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στα μαγαζιά τους κάθε βράδυ λόγω της έντασης της μουσικής.

Τα αυτόφωρα και οι προσαγωγές ή ακόμα οι συλλήψεις πέφτουν βροχή στο αστυνομικό δελτίο και είναι χαρακτηριστικό ότι σε καθημερινή βάση αναφέρονται τουλάχιστον δύο με τρία περιστατικά.

Από την Ακράτα έως στην Δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες εστίασης το όλο θέμα έχει να κάνει με την απόφαση της αστυνομίας να εφαρμόσει κατά γράμμα τον νόμο και να πηγαίνει στους ελέγχους με το… ηχόμετρο.

Αν τα ντεσιμπέλ είναι λίγο παραπάνω από το κανονικό αυτόματα το μαγαζί γράφεται και μπαίνει στην μαύρη λίστα. Στόχος της αστυνομίας είναι κυρίως τα πανηγύρια και οι μαζικές εκδηλώσεις, όμως, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Η τήρηση του μέτρου με το γράμμα του νόμου και οι αυστηροί έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από την αρχή του καλοκαιριού και συνεχίζονται. Τα μαγαζιά της εστίασης μέσα σε όλες τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν με την μέτρια κίνηση που έχουν φέτος σε όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, έχουν και ένα ακόμα εμπόδιο για να ξεπεράσουν, προκειμένου να κρατηθούν όρθια.