Αύριο Δευτέρα, όπως έχει γίνει γνωστό από κυβερνητικές πηγές, θα κάνει τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Ο πρωθυπουργός δεν θα αναμένει το άνοιγμα της Βουλής αλλά θα τοποθετηθεί με μήνυμά του, πάνω στο θέμα που προκάλεσε αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό και τις οξύτατες αντιδράσεις, όχι μόνο του κ. Ανδρουλάκη και του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του συνόλου της αντιπολίτευσης.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν ότι είναι δεδομένη η απόφασή του να χυθεί φως στην υπόθεση, ενώ έχει δοθεί εντολή να ενημερωθεί πλήρως ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, για να ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς προέκυψε η εισαγγελική άδεια για παρακολούθησή του.
«Ναι» στην εξεταστική από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει ήδη απαντήσει άλλωστε θετικά στο αίτημα που έχει γίνει δημοσίως γνωστό από τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών, ενώ θα προηγηθεί σύγκλιση εκ νέου της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά», ήταν η ακριβής τοποθέτηση την Παρασκευή, του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί από χθες φιλοξενείται δήλωση του πρωθυπουργού για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , τονίζει «οφείλω μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη» ενώ προσθέτει: «Μέγα και ασυγχώρητο λάθος, δεν είχα ενημερωθεί».