Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας, με θύμα ένα 23χρονο κορίτσι και φερόμενο δράστη έναν 38χρονο άνδρα.

Ένα συμβάν που θα πρέπει να κάνει όλους μας να προβληματιστούμε ως κοινωνία για την αντιμετώπιση που έχει από κάποιους το γυναικείο φύλο, όχι μόνο σε θέματα σεξιστικής συμπεριφοράς, αλλά και σε επίπεδο ενεργειών πολλές φορές, που μειώνουν τη γυναίκα και τη γεμίζουν με αισθήματα φόβου.

Η 23χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα του 38χρονου στην Ακτή Δυμαίων τυγχάνει να είναι η νεαρή δημοσιογράφος Μ. Ε. η οποία είναι ένα κορίτσι που λόγω της θέσης της έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ και έτσι της δίνεται η δυνατότητα να προβάλει αυτό το τραγικό γεγονός που της συνέβη στα καλά των καθουμένων στη μέση του δρόμου.

Αν ήταν άλλο κορίτσι στην θέση της που δεν θα είχε αυτή τη δυνατότητα, το πιθανότερο είναι το συμβάν να πήγαινε στα… κουτουρού και να μην έπαιρνε την ανάλογη δημοσιότητα, παρόλο που η κοπέλα θα πάθαινε το ίδιο σοκ που έπαθε και η δημοσιογράφος.

Τι συνέβη σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ίδια; Ενώ περπατούσε στην Ακτή Δυμαίων μεταξύ της Veso Mare και της οδού Παπαφλέσσα, ξαφνικά αισθάνθηκε να την αγγίζει στα πόδια κάτι ξένο.  

Στην αρχή νόμιζε ότι η φούστα της είχε πιαστεί σε κάποια από τις γλάστρες που υπάρχουν στο σημείο. Γυρίζει όμως και τι να δει; Έναν άνδρα να έχει σχεδόν σκύψει, έχοντας σηκώσει την φούστα της,  κάνοντας μορφασμούς σεξιστικού περιεχομένου.

Το νεαρό κορίτσι σοκαρίστηκε, έβαλε τις φωνές, ζητώντας επιτακτικά από τον άνδρα (τον οποίο εννοείται ότι δεν γνώριζε) να του απαντήσει με ποιο δικαίωμα την άγγιξε και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Ο άνδρας τα έχασε, δεν είχε τι να απαντήσει και φαίνονταν να είναι στον κόσμο του.

Άψογοι οι δύο αστυνομικοί

Στο μεταξύ, η ίδια, αμέσως πήρε τηλέφωνο την αστυνομία που μετά από ένα λεπτό έφτασε στο σημείο.

Οι αστυνομικοί Ι. Δ. και Ν. Δ., βλέποντας την κοπέλα να κλαίει και να είναι σοκαρισμένη, αντέδρασαν άμεσα και προσήγαγαν τον άνδρα, μαθαίνοντας από το κορίτσι το τι είχε συμβεί.  

Η υπόθεση κατέληξε στο τμήμα για τις απαραίτητες καταθέσεις με τον δράστη να παραμένει στα κρατητήριο. Το όλο θέμα θα πάρει και νομική διάσταση, τουλάχιστον από πλευράς του θύματος που ήδη έχει συγκεντρώσει μάρτυρες για να καταθέσουν.

Θυμίζουμε ότι ο νόμος έχει γίνει πλέον αρκετά αυστηρός για τέτοια περιστατικά κατά γυναικών, ειδικότερα συμβάντων που τους προσβάλλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια.

Η 23χρονη κοπέλα παραμένει σοκαρισμένη και φοβισμένη. Θέλει να δώσει, όπως λέει, στο επεισόδιο διαστάσεις, έτσι ώστε  να σταματήσουν τέτοιου είδους περιστατικά και όσοι άνδρες έχουν τέτοιες τάσεις, χωρίς να σέβονται την προσωπικότητα των γυναικών να τιμωρούνται χαρακτηριστικά, βάση νόμου.