Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο θέμα της Μαρίνας στην Πάτρα.

Η Μαρίνα παραμένει στην καρδιά της τουριστικής περιόδου σε κακή κατάσταση, ξεχαρβαλωμένη, με τις πλωτές της εξέδρες διαλυμένες και μισο- βυθισμένες, χωρίς να υπάρχει καμία ειδοποίηση σχετικά με τα δύο καυτά ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση της.

Το πρώτο ζήτημα έχει να κάνει με τα 2 εκατομμύρια ευρώ που έχει ζητήσει ο δήμος για τις επιδιορθώσεις και τις επεμβάσεις στις βασικές της υποδομές μετά την κακοκαιρία και τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση έχει αρκεστεί σε αοριστολογίες, χωρίς να έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του δήμου μέσω της περιφέρειας, το οποίο και στηρίζεται μετά από σχετική καταγραφή που έγινε στην Μαρίνα.

Το δεύτερο σχετίζεται με τον διαγωνισμό και τον χαρακτηρισμό της Μαρίνας σε τουριστικό λιμένα, κάτι που θα αποτελέσει σημαντικό σημείο για την ριζική αναβάθμιση της και την βελτίωση των υποδομών της.

Για το όλο θέμα σχετική αναφορά έγινε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ρωτούν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά για το τι θα γίνει με το ζήτημα αυτό.

Η απάντηση του κ. Κορδά αφού υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει κανέναν ενδιαφέρον τουλάχιστον για το κονδύλι των 2.000.000 ευρώ, ήταν ότι μονόδρομος για την διεκδίκηση του έργου από την πόλη είναι οι κινητοποιήσεις.

Οπότε πάμε για πορεία και για την Μαρίνα. Κι γιατί όχι; Πάμε καλύτερα για βαρκαδο-πορεία δια θαλάσσης (με το κουπί, όχι με μηχανή για να εξηγούμαστε), για να είμαστε και σχετικοί με τις διεκδικήσεις μας και τα θέλω της πόλης μας. Μια ιδέα βάλαμε εμείς...

(Η φωτογραφία είναι του Kostas Polys και αποτυπώνει την εικόνα της Μαρίνας, έτσι όπως είναι σήμερα).