Πάνω από 80% αναμένεται να φτάσουν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Αχαΐας για τον Αύγουστο με το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα να έχει αυξηθεί και τα ποσοστά της πληρότητας να έχουν ανέβει.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της περιοχής η κινητικότητα στα ξενοδοχεία έχει ανέβει από τις 15 με 20 Ιουλίου και μετά και όσο πλησιάζουμε προς τον Δεκαπενταύγουστο τόσο αυξάνονται οι κρατήσεις.

Με βάση τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων η πληρότητα για το διάστημα με 7 με 18 Αυγούστου θα φτάσει το 85% και θα παραμείνει σε ένα υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος του μήνα.

Ήδη στα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας υπάρχει μια μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, κυρίως από τους ξένους τουρίστες, τους Γερμανούς και τους Πολωνούς, ενώ στην Αιγιαλεία τα ποσοστά της πληρότητας για τον Αύγουστο ενδέχεται να ξεπεράσουν και το 90% από τους Έλληνες, αλλά και από τους ξένους επισκέπτες (Γερμανοί, Πολωνοί και Γάλλοι).

Σε ικανοποιητικά επίπεδα για τον Αύγουστο και κυρίως για τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου είναι και η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πάτρας, τόσο αυτών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, όσο και λίγο έξω από την Πάτρα, στην Ροδινή, στον Ψαθόπουργο, στο Ρίο και στα Καμίνια.

Το ενδιαφέρον στα ξενοδοχεία της Πάτρας έχει να κάνει με ξένους τουρίστες ή ομογενείς Έλληνες που μένουν για λίγο στην αχαϊκή πρωτεύουσα ερχόμενοι κυρίως από το νέο λιμάνι για να πάνε στη συνέχεια στον προορισμό τους (κυρίως στη Νότια Πελοπόννησο).

Ο μέσος όρος της πληρότητας των ξενοδοχείων τον Αύγουστο έτσι αναμένεται να φτάσει το 80% με 85% . Όμως το ζητούμενο για τους ξενοδόχους είναι τα χαμηλά ποσοστά στις κρατήσεις τον Μάϊο και τον Ιούνιο και η ακόμα πιο χαμηλή ζήτηση των καταλυμάτων τον Σεπτέμβριο.

Χρονικά διαστήματα που ειδικότερα φέτος με την απουσία των Ρώσων και της Ανατολικής Ευρώπης κινήθηκαν σε ένα αρκετά μέτριο έως και χαμηλό επίπεδο.