Το πιο ανερχόμενο μέρος με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του φετινού καλοκαιριού, δεν είναι άλλο από τα Αραχωβίτικα.

Το ήσυχο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριό των περασμένων ετών έχει μετατραπεί σε must το φετινό καλοκαίρι για την νεολαία της Πάτρας και τον νεαρόκοσμο, αλλά και τις δεκάδες οικογένειες που πάνε εκεί για το μπάνιο τους σε καθημερινή βάση.

Τα Αραχωβίτικα έτσι έγιναν το φετινό καλοκαίρι ένα κράμα ανάπαυσης και ξεκούρασης, με διασκέδαση και αναψυχή που προσφέρουν πλέον τα παραλιακά καταστήματα που άνοιξαν στην περιοχή του, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν γίνει στέκι για τη νεολαία.

Ειδικότερα, τα Σάββατα και τις Κυριακές τα μαγαζιά αυτά, έχοντας γνωστούς dj’s ή guest καλεσμένους, γεμίζουν από παρέες νεαρών που ύστερα από το μπάνιο τους διασκεδάζουν εκεί μέχρι το βράδυ.

Το χωριό βέβαια προσφέρεται και για πιο relax καταστάσεις, έχοντας αρκετές ταβέρνες που μπορεί να απολαύσει κανείς ψαράκι και όχι μόνο, ενώ μέσα στα πλεονεκτήματα είναι το γραφικό λιμανάκι του και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από εκεί.

Το μέρος φαίνεται ότι έχει βρει μια άλλη δυναμική και αν σκεφτεί κανείς ότι πρόσφατα πωλήθηκε ένα από τα εγκαταλειμμένα ξενοδοχεία το οποίο σύντομα αναμένεται να μετατραπεί σε πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα, τότε εύκολα φτάνει στο συμπέρασμα ότι η Αραχωβίτικα έχουν και άλλα περιθώρια ανάπτυξης.

Όπως για παράδειγμα αυτά που μπορεί να τους προσφέρουν τα ιαματικά λουτρά  και οι εκεί εγκαταστάσεις όταν και εφόσον ανοίξουν. Στα πλεονεκτήματα της δυναμικής του είναι και φυσικά το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα στην παραλία του Δρεπάνου που αποτελεί ένα hot spot, γνωστό σε όλο τον κόσμο στους  wind surfers και στους kite – surfers.

Σίγουρα το πιο  ανερχόμενο μέρος του φετινού καλοκαιριού για την Πάτρα είναι τα Αραχωβίτικα και το βίντεο από το κανάλι Jimarko Stories τα λέει όλα.


Πάτρα 2022 - Αραχωβίτικα #καλοκαίρι