Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Παραλίας Πατρών ο σχεδιασμός του δήμου για την διαμόρφωση ενός Πράσινου Σημείου στην περιοχή τους.

Το Πράσινο Σημείο θα γίνει δίπλα από την παιδική χαρά και το κοιμητήριο της συνοικίας τους, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν ότι δεν θα αφήσουν την γειτονιά τους να γίνει χώρος αποθήκευσης της Πάτρας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά ο δήμος θα δημιουργήσει εκεί έναν χώρο επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών. 

Όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος με δηλώσεις του υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι της Παραλίας έχουν λάθος αντίληψη επί του θέματος αφού το Πράσινο Σημείο δεν πρόκειται να υποβαθμίσει, αλλά να αναβαθμίσει την συνοικία τους.

Όπως λέει τα Πράσινα Σημεία αναβαθμίζουν την κάθε γειτονιά. "Είναι ένας χώρος συγκέντρωσης των ανακυκλώσιμων υλικών όλων των ρευμάτων που προωθεί την χωριστή συλλογή και την διαλογή, ενώ δεν έχει καμία σχέση με επεξεργασία"

Σύμφωνα με τον κ. Ασπράγκαθο στα Πράσινα Σημεία δεν γίνεται επεξεργασία, αλλά συγκέντρωση κάθε είδους ανακυκλώσιμου υλικού και πράσινων απορριμμάτων (κλαδιά δέντρων και φύλλων)  το οποίο διαλέγεται για να πάει στη συνέχεια για επεξεργασία στις αντίστοιχες μονάδες που δεν θα βρίσκονται εκεί. 

Ο χώρος αυτός θα είναι περιφραγμένος και θα έχει υπαλλήλους που θα εργάζονται σε αυτόν. Στην ουσία μέσα από τα Πράσινα Σημεία θα δοθεί η δυνατότητα στην Πάτρα (και στην Παραλία) να βελτιώσει την αισθητική της εικόνα, καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα που βλέπουμε συνεχώς έξω από τους κάδους.

Καναπέδες, στρώματα, τηλεοράσεις και τα σχετικά τα οποία θα συγκεντρώνονται και θα μπορούν να τα πηγαίνουν στον χώρο είτε οι δημότες, είτε και τα συνεργεία του δήμου.

Παράλληλα, η Πάτρα θα αποκτήσει την δυνατότητα για να βελτιώσει τα ποσοστά της στην ανακύκλωση μέσα από την σωστή και την ακριβής διαλογή όλων των ρευμάτων. 

Πάντως, οι κάτοικοι της Παραλίας είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να υλοποιηθεί το Πράσινο Σημείο, ενώ από την άλλη ο δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει τον σχεδιασμό του. Πάμε για μετωπική δηλαδή…