Το πρόβλημα με την ανεύρεση εργαζομένων και τη κάλυψη θέσεων εργασίας που έχει κάνει την εμφάνιση του από την αρχή της καλοκαιρινής σεζόν συνεχίζεται για τα καταστήματα εστίασης.

Τα μαγαζιά ζητούν κόσμο, βάζουν αγγελίες, όμως κόσμο δεν βρίσκουν σε μία Πάτρα που ταλανίζεται από την ανεργία και που υπάρχουν δεκάδες νέοι (κυρίως) που ψάχνουν για εργασία.

Η μία εξήγηση του φαινομένου είναι ότι τα μεροκάματα δεν είναι πλέον τόσο καλά, όσο ήταν αυτά των παλιότερων ετών.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και αυτό έχει επηρεάσει και την αγοραστική δύναμη των μαγαζιών, όπως είναι φυσιολογικό και από τη στιγμή που μειώνονται οι τζίροι των επιχειρήσεων πέφτουν και οι μισθοί.

Όμως σύμφωνα με τους επαγγελματίες εστίασης τα περισσότερα από τα μαγαζιά που ψάχνουν προσωπικό δίνουν μεγαλύτερους μισθούς από τα όσα ορίζει η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Παρόλα αυτά ούτε και έτσι βρίσκουν. Ακόμα και σε συζητήσεις που κάνουν με τους υποψήφιους, κυρίως νεαρούς και νεαρές, τους αφήνουν στο… περίμενε και τις περισσότερες από τις φορές δεν τους παίρνουν καν τηλέφωνο.

Έτσι οι επαγγελματίες αναγκαστικά συνεχίζουν την αναζήτηση. Μια εξήγηση του όλου θέματος είναι ότι οι νέοι πλέον δεν θέλουν την κοπιαστική εργασία, προτιμούν τα πιο εύκολα πράγματα ή ψάχνονται κυρίως για μια δουλειά γραφείου και ωρών εμπορικών καταστημάτων. 

Πάντως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα παραλιακά καταστήματα εστίασης που αυτή την περίοδο έχουν και την περισσότερη κίνηση ή τουλάχιστον περιμένουν να έχουν περισσότερη, ειδικότερα αυτόν τον μήνα που έρχονται στην περιοχή και οι ετεροδημότες. 

Μάλιστα, σε ημέρες που υπάρχει κίνηση (κυρίως τα Σάββατα και τις Κυριακές) οι εργοδότες αναγκάζονται να πιάνουν και οι ίδιοι δουλειά για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο, ενώ οι υπάρχοντες υπάλληλοι δουλεύουν υπερωρίες για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν.