Συστατικά

500 γρ. ζάχαρη
750 ml νερό
χυμό λεμονιού από 8 λεμόνια
ξύσμα από 2 λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάζεις τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύεις
Το αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει
Βάζεις το μίγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να γίνει γρανίτα και στη συνέχεια το ρίχνεις σε ένα μεταλλικό δοχείο
Το τοποθετείς στην κατάψυξη για μιάμιση περίπου ώρα
Το μοιράζεις σε μικρά μπολ και γαρνίρεις με ξύσμα λεμονιού ή ένα φύλλο βασιλικού

Πηγή: tlife.gr