Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για το retail park της Ten Brinke, στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ, στην Ακτή Δυμαίων.

Το ανοικτό κέντρο εμπορίου μπροστά από το νέο λιμάνι αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε 1,5 χρόνο από τώρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ολλανδική εταιρεία που αποτελεί έναν κολοσσό στο θέμα της διαχείρισης ακινήτων, έχει σημαντικές βλέψεις για το όλο έργο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει μια επένδυση που έχει τις δυνατότητες να της δώσει άμεσα αποτελέσματα, κάνοντας σύντομα απόσβεση.

Ήδη εκτός από το μεγάλο brand από τον χώρο των επίπλων με το οποίο λέγεται ότι υπάρχει συμφωνία για να λειτουργήσει εκεί, σε προχωρημένο στάδιο είναι και οι συζητήσεις με άλλες μεγάλες αλυσίδες από διάφορους τομείς του λιανικού εμπορίου που βλέπουν και αυτές σημαντικές προοπτικές στο νέο ανοικτό κέντρο εμπορίου.

Βρίσκεται μπροστά από το νέο λιμάνι, σε ένα σημείο που αποτελεί έξοδο και είσοδο για την νότια Πάτρα, σε μία λεωφόρο που φαίνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει σημαντικές υποδομές, βγάζοντας από πάνω της τη σκιά των εγκαταλειμμένων εργοστασίων με την οποία έχει ταυτιστεί. Άλλωστε, το όνομα της Ten Brinke, αποτελεί εχέγγυο για την ποιότητα του πάρκου που είναι να διαμορφωθεί.


Τι γίνεται στα Ψηλαλώνια

Αντίθετα δεν φαίνεται να είναι στις προτεραιότητες της εταιρείας η ανέγερση και η αξιοποίηση του ακινήτου που έχει αγοραστεί στα Ψηλαλώνια, στο κτίριο του πρώην Σταυριανού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για τον ισόγειο χώρο έχει εκδηλώσει μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ που προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα και έχει ήδη ξεκινήσει την δραστηριότητα της στην Πάτρα.

Πάντως, μέχρι ώρας δεν έχει γίνει καμία εργασία στο κτίριο το οποίο εξακολουθεί να είναι καλυμμένο από τις επιγραφές του κολοσσού.