Προετοιμασμένη για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον της, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, φαίνεται πως ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», δήλωσε πως «το περίμεναν και είχε προετοιμάσει την Ρούλα Πισπιρίγκου γι’ αυτό που ξέραμε ότι θα συμβεί». Ο κ. Παπαδόπουλος, προχωρώντας ακόμη περισσότερο στην υπόθεση των δύο νέων διώξεων, τόνισε πως «θεωρεί πολύ αδύναμη την δικογραφία για τα δύο κορίτσια».

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, όλα δείχνουν ότι στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα γίνει «μάχη», με όπλα τις Ιατροδικαστικές Εκθέσεις. Η πολιτική αγωγή θα στηρίζεται σε αυτήν των Καρακούκη – Καλόγρηα και η υπεράσπιση στις πρώτες των Ιατροδικαστών Τσάκωνα και Τσιόλα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται ότι αδικείται και είναι πληγωμένη, καθώς συνεχίζεται να γίνεται δημόσια διαπόμπευση σε βάρος της». Παράλληλα, έκανε λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία στην δικογραφία, αφού όλοι από το Νοσοκομείο έχουν καταθέσει ενόρκως ότι προθανατίως δεν υπήρχαν σημάδια στα παιδιά». Όπως είπε ο συνήγορος, «το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα ξεκινά από την αφετηρία της εύρεσης σημαδιών στα παιδιά, ωστόσο αυτό διαψεύδεται από τους αυτόπτες μάρτυρες, γιατρούς και τραυματιοφορείς».