Η τουριστική κίνηση είναι αρκετά πιο ανεβασμένη από το 2021, το καλοκαίρι του 2022.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από τα στοιχεία που υπάρχουν για την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου του Αράξου μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Με βάση τα στοιχεία αυτά οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις όλο αυτό το διάστημα από το αεροδρόμιο του Αράξου φτάνουν συνολικά τις 45.000 στον αριθμό.

Το νούμερο είναι αρκετά ικανοποιητικό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο δείκτης της επιβατικής κίνησης στο σύνολο της περσινής καλοκαιρινής σεζόν έφτασε τους 72.000.

Οπότε χωρίς καν να υπολογίζουμε τον Αύγουστο έχουμε ήδη καλύψει τους μισούς από το σύνολο των επιβατών που ήρθαν στην Δυτική Ελλάδα μέσω του Αράξου το περσινό καλοκαίρι.

Όμως αν συγκρίνουμε το τι γίνεται φέτος στον εισερχόμενο τουρισμό σε άλλα μέρη της επικράτειας όπου εκεί τα περσινά νούμερα ήδη έχουν καλυφθεί, τότε διαπιστώνουμε ότι η περιοχή δεν έχει ακολουθήσει την τουριστική ανάκαμψη που έχει κορυφωθεί σε όλη την Ελλάδα.

«Η απουσία των Ρώσων, των Ουκρανών και των Λευκορόσων έχει κοστίσει αρκετά στον τουρισμό της περιοχής και έχει συντελέσει στο να μην δούμε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο του Αράξου» τονίζει ο Γιώργος Γκουβίτσας.

«Παρόλα αυτά ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν θα έχουμε σπάσει το φράγμα των 100.000 επιβατών στο σύνολο τους». Θυμίζουμε ότι στην Δυτική Ελλάδα και στο αεροδρόμιο του Αράξου οι τουριστικές αγορές που σχετίζονταν με τη Ρωσία αποτελούσαν το 25% της τουριστικής πίτας.

Φέτος οι περισσότερες πτήσεις προέρχονται για ακόμα μία χρονιά από την Γερμανία και από εκεί και πέρα μια πτήση την εβδομάδα γίνεται από Πολωνία, από Λιθουανία, από Βέλγιο, από Γαλλία, από Αυστρία, από Τσεχία και από Σλοβακία.