Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις και να ακολουθήσει η ιατρική αποκατάσταση του Θύμιου Μπουγά.

Ο 39χρονος από τον Πύργο, με τη βοήθεια των εθελοντών του Forum «Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος», βρίσκεται στην Αθήνα, όπου πραγματοποιεί καθημερινά συναντήσεις σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με γιατρούς και επιστημονικές ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την αποκατάστασή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θύμιος αναζητούνταν επί 1,5 μήνα μετά το bullying που δέχθηκε από ομάδα ατόμων στην πόλη του. «Δεν ήξερα ότι με ψάχνατε», είχε δηλώσει ο ίδιος πριν από κάποιες ημέρες, όταν εντοπίστηκε σε ακατοίκητο σπίτι.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες εξετάσεις, κυρίως ενδοστοματικές ακτινογραφίες, ώστε οι γιατροί να έχουν μια πρώτη εικόνα, για να σχεδιάσουν στη συνέχεια τις κατάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις και το μοντέλο θεραπείας που πρόκειται να ακολουθήσει ο Θύμιος Μπουγάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», οι γιατροί που εξέτασαν τον Θύμιο φάνηκαν αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι, καθώς διαπίστωσαν ότι υπάρχει ικανοποιητική οστική μάζα στο πρόσωπό του, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις επεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, που έχει αναλάβει και τον συντονισμό των ενεργειών, θα είναι στο πλευρό του Θύμιου, όπως και το Mediterraneo Hospital, που προσφέρθηκαν να αναλάβουν όλες τις εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις που θα χρειαστούν οι θεράποντες ιατροί του, ενώ, αν κριθεί απαραίτητο, θα συνδράμουν και πανεπιστημιακοί ιατροί.