Μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο νέος σύγχρονος τερματικός σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, με το έργο να προχωρά παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Ήδη, αν περάσει κανείς από το κτίριο των πρώην Μύλων Αγίου Γεωργίου, μπροστά από το παλιό λιμάνι της Πάτρας θα διαπιστώσει ότι μέσα από τις εργασίες έχει ξεκινήσει να φαίνεται η νέα μορφή και το ύφος που θα έχει ως νέος σταθμός.

Μέσα από τις εργασίες και την εργολαβία που προχωρούν στόχος είναι να διατηρηθούν τα χαρακτηριστικά του κτιρίου. Πρόκειται για ένα καθαρά βιομηχανικό κτίριο το οποίο μέσα από την ανακαίνιση και την συντήρηση που του γίνεται θα αναδειχθεί αισθητικά και θα δώσει ένα άλλο ύφος στη περιοχή.

Παράλληλα, το κτίριο θα έχει μία τέτοια διαμόρφωση ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός σύγχρονου τερματικού σταθμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Μαζί με τον σταθμό θα δημιουργηθεί και ένα μίνι εμπορικό κέντρο όπου θα στεγαστούν εμπορικά μαγαζιά και καταστήματα εστίασης, χωρίς όμως η λειτουργία τους να αλλάξει την κατεύθυνση του όλου έργου.

Οι δυσκολίες πάντως για την ολοκλήρωση του έργου οι οποίες όπως φαίνεται έχουν ξεπεραστεί είχαν να κάνουν με τις συνέπειες της πανδημίας και την μείωση του τζίρου της εταιρείας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, καθώς οι εργασίες προχωρούν αποκλειστικά με δικούς της πόρους.

Επιπλέον μετά την κρίση της πανδημίας πρόβλημα υπήρξε και με τις ανατιμήσεις των οικοδομικών υλικών, κάτι που ισχύει για όλες τις εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όμως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ήταν από την αρχή αποφασισμένο για την δημιουργία του νέου τερματικού σταθμού και έτσι κάθε εμπόδιο ξεπεράστηκε.