Αύγουστος και η Πάτρα ερημώνει από κόσμο σιγά – σιγά, με τους περισσότερους να ετοιμάζονται να πάνε κάπου διακοπές, έστω και σε έναν κοντινό προορισμό, παίρνοντας άδεια από την εργασία τους.

Ήδη η τάση αυτή έχει ξεκινήσει να διαφαίνεται στην αγορά της πόλης από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, αν και ο ερχομός των φοιτητών στην Πάτρα για την αναζήτηση της φοιτητικής κατοικίας, ανέτρεψε κάπως τα πράγματα.

Όμως από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου κιόλας έρχεται ένα νέο κύμα ερήμωσης της πόλης, καθώς αναχωρούν και όσοι δεν είχαν πάρει μέχρι τώρα την άδεια τους. Οι περισσότεροι θα λείψουν από την Πάτρα για τουλάχιστον ένα δεκαήμερο και θα επιστρέψουν στην βάση τους μετά από τον Δεκαπενταύγουστο.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που θα μείνουν στην Πάτρα αυτές τις μέρες και θα αναχωρήσουν προς το τέλος Αυγούστου, παίρνοντας τότε την άδεια τους και φεύγοντας για λίγες ημέρες σε κάποιο προορισμό.

Πάντως στην αγορά αρκετά καταστήματα ετοιμάζονται να κλείσουν από την ερχόμενη εβδομάδα. Εμπορικά μαγαζιά, αλλά και καταστήματα εστίασης, βάζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις για καλό καλοκαίρι στην τζαμαρία τους.

Τα περισσότερα από αυτά θα κλείσουν από τις 5 Αυγούστου και μετά και θα ξεκινήσουν εκ νέου την λειτουργία τους από τις 17, τις 18, τις 19 ή ακόμα και μετά από τις 20 Αυγούστου.

Η Πάτρα έχει ξεκινήσει λοιπόν να ερημώνει. Κι είναι η περίοδος που όλα αλλάζουν σε αυτή την πόλη, με τους άλλοτε εμπορικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου ή άλλα στέκια που βρίσκονται στην καρδιά της, να νεκρώνουν.

Για όσους μένουν πάντως και στην καρδιά του Αυγούστου στην Πάτρα είναι η καλύτερη εποχή για να περπατήσεις την πόλη και να εξερευνήσεις άγνωστα ή πιο κρυφά σημεία της. Μια πόλη άλλωστε έρημη έχει την δική της γοητεία…