Τι να λέμε τώρα…

O Πατρινός μουσικός και επιστήμων Χρήστος Αλεξανδρόπουλος, έζησε μία άλλη εμπειρία. Μια εμπειρία ζωής. Βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στις 30 Ιουλίου στη συναυλία της Lady Gaga στο Tottenham Hotspur Stadium στο Λονδίνο.

Ταξίδεψε από την Ισπανία στην Αγγλία για να δώσει το παρών σε ένα μοναδικό υπερθέαμα σαν αυτό που προσφέρει στις παραστάσεις της η διάσημη performer και όλο το επιτελείο της, σε μία συναυλία που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων ήταν εκεί. Όπως κάθε παράσταση που δίνει η Lady Gaga, έτσι και αυτή είχε μια θεματική ενότητα με κωδικό ονομασίας το «Τhe Chromatica Ball».

Ο Πατρινός Χρήστος Αλεξανδρόπουλος που όσοι είχαμε παρακολουθήσει την παράσταση Cabaret17 και το Oedipus19 τον θυμόμαστε για τη μουσική που είχε γράψει, αλλά και για το performing που έδωσε με τις νότες του πάνω στην όλη ατμόσφαιρα των έργων, δεν θα έχανε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

(Δείτε εδώ το πρώτο βίντεο από τη συναυλία). 


«Για μένα το να ταξιδέψω στο Λονδίνο για την συναυλία της Lady Gaga ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα του Πανεπιστημίου, μια ευκαιρία να συνδεθώ πάλι με το κομμάτι της μουσικής που τον τελευταίο χρόνο έχω παραμελήσει» αναφέρει μιλώντας στο patrasevents.gr για το πώς βρέθηκε στο Λονδίνο.

«Τον τελευταίο χρόνο βρίσκομαι στην Ισπανία και εργάζομαι ως Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στον τομέα της Βιοιατρικής Μηχανικής. Προσπαθώ να επισκέπτομαι την Ελλάδα με την πρώτη ευκαιρία όπως και σκοπεύω να κάνω σύντομα για να απολαύσω τις καλοκαιρινές μου διακοπές».

Η συναυλία και το θέαμα που πρόσφερε στους χιλιάδες φίλους της Lady Gaga ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ο ίδιος περιγράφει στο patrasevents.gr προσπαθώντας να μας βάλει στην ατμόσφαιρα και να μας φέρει έστω και νοητά εκεί.

«Η συναυλία ήταν κάτι πολύ παραπάνω από ένα κοινό live. Ήταν ένα υπερθέαμα που απαρτιζόταν από κορυφαίους μουσικούς, δεκάδες χορευτές, πολλές εναλλαγές κοστουμιών υψηλής ραπτικής, καθώς και άπειρες χορογραφίες όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τα βίντεο.

(Δείτε εδώ το δεύτερο βίντεο από τη συναυλία). 

Η σκηνή αρχικά ήταν φωτισμένη σε Industrial τόνους του γκρι αλλά σύντομα γέμισε με χρώματα, φώτα καθώς και εναλλασσόμενες φλόγες ύψους 20 μέτρων.

Στη δεύτερη σκηνή στο κέντρο του σταδίου βρισκόταν το διάσημο πιάνο της Gaga το οποίο ήταν καλυμμένο από κλαδιά, δίνοντάς σου το αίσθημα ότι ο ήχος του ξεπηδούσε από τις ρίζες των δέντρων ενός δάσους.

Η Gaga ήταν στην σκηνή για περίπου 3 ώρες δίνοντας για άλλη μια φορά ένα show σαν να ήταν το τελευταίο της! Όσο για την αίσθηση; «Το να βρίσκεσαι σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί με 76.000 κόσμο, είναι μια αίσθηση που από μόνη της δεν περιγράφεται. 

Τέτοιου είδους συναυλίες  σε ενώνουν με επισκέπτες από όλο τον κόσμο που έχουν ταξιδέψει εκεί όπως και εσύ, γνωρίζοντας ότι η μουσική ήταν η κινητήριος δύναμη. Ο χορός, η χαρά και το κέφι ήταν στο ζενίθ!».

(Δείτε εδώ το τρίτο βίντεο από τη συναυλία). 

Όμως για τον ίδιο το να βρεθεί στο συναυλία της Lady Gaga ήταν ακόμα κάτι πιο ξεχωριστό, έχον τας και μία συγκινησιακή πτυχή το όλο θέμα.

«Για μένα προσωπικά η συγκίνηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη καθώς, όπως γνωρίζεις από τις προηγούμενες δουλειές μου ως πιανίστας στην μουσικο-θεατρική σκηνή της Πάτρας, έχω δουλέψει αρκετά πάνω στην pop μουσική, και διασκευάσει πολλές επιτυχίες της Gaga για τις ανάγκες των παραστάσεων Cabaret17, Oedipus19 κ.α. σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Καλογεράτου.

Όσοι έχετε παρακολουθήσει τις δουλειές μας στην Πάτρα καθώς και τα βίντεο από την συναυλία της Gaga, θα διαπιστώσετε το πως η Gaga αποτελούσε για εμάς πάντα πηγή αισθητικής, στο μακιγιάζ της make-up-artist μας Μαριλίνας Καρκαβέλια, στις χορογραφίες της χορογράφου μας, Μαρίας Κίκινα. Μέσα λοιπόν από ταξίδια και τέτοια events παίρνουμε έμπνευση με στόχο να την μεταδώσουμε στο Πατρινό κοινό».

(Δείτε εδώ το τέταρτο βίντεο).