Μια από τις κατεξοχήν εταιρίες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με το συγκεκριμένο κτίριο ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετακομίσει από εκεί.

Ο λόγος για την ΟΤΕ - Cosmote που εδώ και πολλά χρόνια από την εποχή που υπήρχε μόνο ο ΟΤΕ και η εταιρεία ήταν κρατική, στεγαζόταν στο μεγάλο και επιβλητικό κτίριο της οδού Γούναρη και Κανακάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία που κράτησε το κεντρικό της κατάστημα στην Πάτρα στο συγκεκριμένο κτίριο θα κατηφορίσει την Γούναρη και θα στεγάσει το εμπορικό της τμήμα και την εξυπηρέτηση του κοινού στο ακίνητο που λειτουργούσαν πριν από μερικά χρόνια τα ΕΛΤΑ.

Το πότε ακριβώς θα γίνει αυτή η μετεγκατάσταση δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. Ο ΟΤΕ στην Πάτρα έχει μεταφέρει τις υπηρεσίες του στην περιοχή του Ταραμπούρα και έτσι το συγκεκριμένο κτίριο της Γούναρη - Κανακάρη λειτουργεί μόνο το ισόγειο ως πωλητήριο και οι πάνω χώροι του κτιρίου είναι κενοί. 

Kενός είναι ο χώρος και στο ισόγειο τμήμα του. Εφόσον η μεγάλη αυτή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας αναχωρήσει από το συγκεκριμένο κτίριο, τότε αυτόματα θα υπάρξει ένα τέλος εποχής για το σημείο αυτό της Γούναρη, μιας οδού που αποτελούσε κάποτε την καρδιά του εμπορίου και της αγοράς της Πάτρας. 

Ο ΟΤΕ στην συνείδηση των παλιών Πατρινών, αλλά και της νεότερης γενιάς έχει συνδέσει το όνομα του με το συγκεκριμένο κτίριο και από εκεί έχουν περάσει γενιές και γενιές υπαλλήλων του Οργανισμού Τηλεφωνικής Επικοινωνίας Ελλάδας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κτίριο αυτό ήταν η καρδιά του ΟΤΕ στην Πάτρα από τα τέλη της δεκαετίας του '50 και μετά. Πλέον μένει άδειο μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί ο καινούργιος μισθωτής αυτού του μεγάλου και επιβλητικού ακινήτου. 

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον από δικαστικούς φορείς της Πάτρας για να γίνονται εκεί δίκες, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα είχαν ακουστεί, χωρίς όμως να προχωρήσει το όλο θέμα.

Το εμπορικό τμήμα λοιπόν της εταιρείας θα κατηφορίσει την Γούναρη και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό είναι δεδομένο. Σημειώνουμε ότι το κτίριο μπροστά από την πλατεία Πίνδου, αυτό δηλαδή όπου στεγαζόταν ο ΕΛΤΑ και εκεί που είναι να πάει το εμπορικό τμήμα της ΟΤΕ - Cosmote, δραστηριοποιούταν μέχρι πρότινος τοπική επιχείρηση του λιανικού εμπορίου τροφίμων.