Το εμπορικό κέντρο της Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων έχει μία ανέλπιστη και μη αναμενόμενη κινητικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Το παραπάνω είναι μία κοινή διαπίστωση για όποιον το επισκεφτεί ένα απόγευμα.

Κόσμος στην καφετέρια που υπάρχει στο ισόγειο του κέντρου, παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά, νεαρά ζευγάρια που πάνε να δουν σινεμά στα Odeon, γονείς και οικογένειες που πάνε για τα ψώνια τους στα εμπορικά πολύ – καταστήματα που στεγάζονται εκεί και άλλοι που όταν βραδιάζει ανεβαίνουν στο καφέ εστιατόριο στη ταράτσα για να δουν το ηλιοβασίλεμα και τον Πατραϊκό.

Μαζί με όλους αυτούς το εμπορικό κέντρο της Veso Mare έχει και αρκετούς τουρίστες τις μεσημεριανές ώρες όταν καταφτάνουν τα πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

Οι τουρίστες που καταφτάνουν στην Πάτρα φεύγοντας από το νέο λιμάνι και προτού μπουν στο κέντρο της πόλης πάνε για λίγη χαλάρωση και ξεκούραση στην Veso Mare.

Είναι λοιπόν γεγονός ότι η Veso Mare έχει το τελευταίο διάστημα μια άλλη πνοή, όταν πριν από μερικούς μήνες τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για το εμπορικό κέντρο.

Βέβαια για τα λέμε όλα οι χώροι που ξενοικιάστηκαν τους τελευταίους μήνες, με επιχειρήσεις που για δικούς τους λόγους έφυγαν από εκεί ή σταμάτησαν την δραστηριότητα τους δεν έχουν ανοίξει ξανά.


Όμως το να βλέπεις στην καρδιά του καλοκαιριού μία αξιοσημείωτη κινητικότητα σε ένα κέντρο που έχει κυρίως κίνηση τον χειμώνα (λόγω των κλειστών σινεμά) είναι κάτι ενθαρρυντικό.

Το αν αυτό σχετίζεται με την γενικότερη τάση αναβάθμισης στην Ακτή Δυμαίων και στη νότια Πάτρα, μέσω των έργων που είναι να γίνουν, αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θα φανεί στην πορεία.

Πάντως, την ίδια στιγμή οι εργασίες για το ανοικτό εμπορικό κέντρο στην πρώην ΑΒΕΞ μπροστά από το νέο λιμάνι συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2023. Οπότε η Ακτή Δυμαίων θα έχει ένα ακόμα εμπορικό κέντρο και έναν επιπλέον πόλο επισκεψιμότητας – κινητικότητας…