Ο κοινωνικός τουρισμός έχει ανεβάσει την τουριστική δυναμική των ηπειρωτικών προορισμών και τον εγχώριο τουρισμό, δίνοντας την δυνατότητα σε πολλούς Έλληνες να πάνε διακοπές.

Διαφορετικά το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων, με έναν τόσο δύσκολο χειμώνα που προηγήθηκε, με το ρεύμα να φτάνει στα ύψη, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα να είναι υψηλές και την αγορά στον πάτο, δεν θα κατάφερνε να πάει διακοπές και θα έβγαζε τον Αύγουστο στο σπίτι ή σε συγγενείς και φίλους.

Όμως από την μία το πρόγραμμα "Τουρισμός για όλους", από την άλλη οι επιδοτήσεις των 150 ευρώ μέσω voucher, είναι γεγονός ότι έδωσαν κίνητρο στην ανάγκη του Έλληνα στο να πάει κάπου διακοπές για να ξεκουραστεί και να ξεφύγει από την καθημερινότητα του.

Το θετικό για τα φετινά προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού είναι ότι υπάρχει πρόβλεψη για να δίνονται τα χρήματα στα ξενοδοχεία και στα τουριστικά καταλύματα στην ώρα τους και όχι με καθυστερήσεις όπως γινόταν παλιότερα, γεγονός που αφήνει ικανοποιημένους και τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν κάπως καχύποπτοι απέναντι στην όλη διαδικασία.

Φέτος αντίθετα υπάρχει ικανοποίηση, η διαδικασία έχει μία ροή και είναι σχετικά εύκολη, ενώ το μοναδικό αρνητικό του φετινού προγράμματος είναι ότι έχει αφήσει εκτός τα ταξιδιωτικά γραφεία και τα τουριστικά πρακτορεία.

Τον κλάδο του τουρισμού, δηλαδή, που στην ουσία έχει έναν συμβουλευτικό χαρακτήρα για τον ενδιαφερόμενο που θέλει να πάει διακοπές και που μπορεί να του βρει ακόμα πιο συμφέρουσες λύσεις και προτάσεις για να περάσει δημιουργικά (και πιο οικονομικά) τις μέρες αυτές.  

Πάντως, το γεγονός είναι ένα: Φέτος τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού δίνουν μία πραγματική ώθηση στον εγχώριο τουρισμό και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οδηγεί τους Έλληνες στο να πάνε διακοπές κάπου, έστω και για λίγες μέρες.