«Πλημμύρισε» από τους εκατοντάδες θεατές, το «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας», οι οποίοι, μέσα σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, απόλαυσαν το θεατρικό έργο «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» και καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς κι όλους τους συντελεστές της παράστασης που δόθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Στο ρόλο του Φίγκαρο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, έκανε μια καταπληκτική ερμηνεία, όπως επίσης καταπληκτικές ήταν και οι ερμηνείες του Φάνη Μουρατίδη στο ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο καθώς και των άλλων μελών του δεκαεπταμελούς θιάσου.

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» γράφτηκε το 1775 από τον επαναστάτη της Γαλλικής Επανάστασης, Καρόν Ντε Μπομαρσέ, που εμπνεύστηκε από το διαφωτισμό.

Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός  χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή αλλά και ονειροπόλου ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη ευχαρίστησε θερμά τη σκηνοθέτιδα Σοφία Σπυράτου που έστησε μια παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας το θεατή μέσα από την καινούρια μετάφραση- διασκευή της Λουίζας Μητσάκου, με μία γλώσσα σημερινή.

Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών κι εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Οι εικόνες της κοσμοσυρροής και η μαζική παρουσία των θεατών στις παραστάσεις που δίδονται στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας» μαρτυρούν ότι ο λαός της πόλης έχει αγκαλιάσει κι απολαμβάνει το χώρο και τις εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτόν.