Ποδηλατόδρομος που είναι είσοδος για θέσεις στάθμευσης; Και όμως στην Πάτρα γίνεται! Πολλά έχουν ακουστεί και ειπωθεί για τον ποδηλατόδρομο στην Αγίου Ανδρέου. Από τη μια η ταλαιπωρία των οδηγών όσο διαρκεί η κατασκευή του ποδηλατόδρομου και από την άλλη το κατά πόσο θα είναι ασφαλής για τους χρήστες.

Και όμως σε σημεία της Αγίου Ανδρέου, όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης, ο ποδηλατόδρομος δεν έχει το τσιμεντένιο διαχωριστικό, κάτι που σημαίνει ότι αυτοκίνητα θα μπορούν να μπαίνουν στον ποδηλατόδρομο και να τον διαδίδουν κάθετα για να παρκάρουν.

Ένα από αυτά τα σημεία, βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου. Εκεί μάλιστα ο ποδηλατόδρομος από ευθεία, καταλήγει σε στροφή, πράγμα που σημαίνει ότι όταν ξεπαρκάρει κάποιο αυτοκίνητο που έχει μπει με τη "μούρη", ο οδηγός του δεν έχει την πλήρη ορατότητα κάνοντας όπισθεν, με τον κίνδυνο ατυχήματος να ελλοχεύει.


Μήπως θα έπρεπε στον σχεδιασμό να είχαν προνοήσει να είναι από την εσωτερική πλευρά ο ποδηλατόδρομος και δίπλα στον δρόμο, οι θέσεις στάθμευσης;