Ποσό ύψους 33.150.250 ευρώ θα καταβληθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ως οικονομική ενίσχυση σε 1.253 παραγωγούς της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ (μεταβατική περίοδο 2021 και 2022, 3η πρόσκληση).

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, παρουσία του Βοηθού Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού,Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ, Σταύρου Βέρρα.

Σημειώνεται ότι χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διπλασιάστηκε η ενίσχυση ανά δικαιούχο, φτάνοντας έως 40.000 ευρώ, ενώ επίσης για πρώτη φορά οι αιτήσεις υποβλήθηκαν και αξιολογήθηκαν ψηφιακά, με αποτέλεσμα τη μεγάλη επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης και πληρωμής των δικαιούχων.

«Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί για τη Δυτική Ελλάδα τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας της και γι’ αυτό επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε δράση που στοχεύει στην ενίσχυση των αγροτών μας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για νέους παραγωγούς, που θέλουμε να καταφέρουν να παραμείνουν στον τόπο τους και στη γη τους,διαμορφώνοντας με τα χέρια και τα μυαλά τους, ένα νέο και ακόμα καλύτερο τοπίο στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης, ευχαριστώντας τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και τα στελέχη της Περιφέρειας για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύεται ως προς την αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει φέρει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως μια από τις
πρώτες σε όλη τη χώρα.

«Θέτουμε στο επίκεντρο τον γεωργό και τον επαγγελματία αγρότη. Σκοπός μας να δώσουμε διέξοδο στους νέους ώστε η ενασχόληση με την γεωργία και την κτηνοτροφία να αποτελέσει επιχειρηματική επιλογή και όχι ανάγκη επιβίωσης. Αλλά και να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους. Αξιοποιούμε λοιπόν κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως το ΠΑΑ και άλλα. Και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τις Υπηρεσίες μας, ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα, τονώνουμε την απασχόληση των νέων ανθρώπων σε μία εποχή που το πρόβλημα της ανεργίας είναι υπαρκτό. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, η ανάδειξη των ιδιαίτερων αγροτικών προϊόντων ποιότητας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενθάρρυνση για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα αποτελούν το κύριο μέλημα μας για την δημιουργία μιας ισχυρής ΠΔΕ στον αγροτικό τομέα» σημείωσε
από την πλευρά του ο κ. Σακελλαρόπουλος.