Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 2ης περιόδου των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων Δήμου Πατρέων, συμμετείχε το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ύστερα από πρόσκληση του Βοηθού Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, Γιώργου Μαγιάκη. Η εκπαιδευτική δράση του τμήματος είχε τίτλο, «Κίνδυνοι διαδικτύου – αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου» και απευθυνόταν σε όλα τα παιδιά της κατασκήνωσης μέσω παρουσιάσεων και παιχνιδιών ακολουθώντας μια βιωματική και ομαδο-συνεργατική μέθοδο.

Οι συντελεστές της εκπαιδευτικής δράσης αναφέρουν: «Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, που συνδράμει στην υλοποίηση των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων. Γνωρίζοντας ότι οι Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων απευθύνονται σε παιδιά λαϊκών οικογενειών καταβάλλαμε την μέγιστη δυνατή προσπάθεια στην δημιουργία, οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης σχετικά με την απόκτηση γνώσεων για την προαγωγή υγείας των παιδιών και την διαμόρφωση υγιών στάσεων ζωής. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο Δήμος Πατρέων, με τον Kοινωνικό Οργανισμό και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να παρέχει ένα πρόγραμμα ποικίλων εκπαιδευτικών δράσεων για την έγκαιρη και πλούσια εκπαίδευση των παιδιών, θέσαμε ως στόχο της εκπαιδευτικής δράσης τα παιδιά να ενημερωθούν σε βάθος για θέματα σχετικά με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα τους πιθανούς – κρυφούς κινδύνους του διαδικτύου, τη σημαντικότητα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, το διαδικτυακό εκφοβισμό, την ορθή χρήση του διαδικτύου και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ως κύριο στόχο την προαγωγή εκπαιδευτικών δράσεων που αφορούν την κοινότητα και με χαρά συμμετείχε και θα συμμετέχει σε παρόμοιες αξιέπαινες προσπάθειες».

Υπεύθυνη για τη δημιουργία και υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν η Κυρία Ελένη Αλμπάνη Επίκουρος Καθηγήτρια  και συμμετείχαν οι υποψήφιοι διδάκτορες του τμήματος Παρθένα Αλεξανδρίδου , Ελένη Στρακαντούνα, Σπυρίδων Ρηγάτος, Απόστολος Δεληγάκης, Χαράλαμπος Λεβέντης.

Η διοίκηση των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων Δήμου Πατρέων και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της εκπαιδευτικής δράσης για το σπουδαίο έργο τους και την άριστη συνεργασία, αλλά και τον πρόεδρο του Τμήματος, Νικόλαο Μπακάλη, για την άμεση ανταπόκριση.