Μεγάλο θέμα πλέον στη Βρετανία τα δόντια Τουρκίας, καθώς Βρετανοί επισκέπτονται τη γείτονα για δήθεν φθηνές οδοντιατρικές εργασίες και επιστρέφουν σπίτι τους με φριχτά προβλήματα.

Βρετανοί που έχουν ταξιδέψει στην Τουρκία για να αποκτήσουν λαμπερό χαμόγελο σε χαμηλότερη τιμή επιστρέφουν στη Βρετανία συχνά με πόνους και προβλήματα ενώ περιγράφοντας τις τακτικές που ακολουθούν μάλλον δεν συμβαδίζουν με τις συνήθεις οδοντιατρικές πρακτικές...

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της 35χρονης Melissa Davies, η οποία είχε στραβά δόντια και πάντα ονειρευόταν ένα λαμπερό χαμόγελο. Μετά από έρευνα στο Διαδίκτυο κατέληξε σε μια κλινική στην Τουρκία όπου υποσχόταν χαμόγελο Χόλιγουντ αντί 6.000 λιρών.

Οπως ισχυρίζεται η Melissa, στο οδοντιατρείο στην Τουρκία την υπέβαλαν σε γενική αναισθησία για επτά ώρες, της αφαίρεσαν πέντε δόντια και της έκαναν 14 απονευρώσεις.

Ξύπνησε με ρινορραγία, με τους αεραγωγούς της να κλείνουν και τη θεία της να κλαίει και να ουρλιάζει ενώ ρωτούσε «τι της κάνατε;».

«Όλη μου τη ζωή υπέφερα με τα δόντια μου, ποτέ δεν έδειχναν ίσια, πάντα έδειχναν απαίσια και δεν είχα καμία αυτοπεποίθηση. Έκανα κάποια έρευνα στο διαδίκτυο και κοίταξα βίντεο για να δω αν κάποιες διασημότητες είχαν πάει εκεί και αποφάσισα να πάω.Με νάρκωσαν για επτάμισι ώρες και όταν συνήλθα η θεία μου φώναζε "τι της κάνατε;". Η μύτη μου είχε αρχίσει να αιμορραγεί και οι αεραγωγοί μου είχαν αρχίσει να κλείνουν. Είχα κάτι σαν ταμπόν στη μύτη μου για να σταματήσει η αιμορραγία και έναν σωλήνα για να με βοηθά να αναπνέω.

Για μια εβδομάδα ένιωθα σαν να με είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο. Άκουσα ένα κρακ όταν έσπρωξαν ένα από τα δόντια μου προς τα πάνω.

Ένιωσα ένα κοφτερό δάγκωμα (στο ταξίδι της επιστροφής) και κοιτώντας βρήκα μια ρωγμή σε ένα από τα πίσω δόντια μου».

«Νιώθω σαν να με έχουν πυροβολήσει στο στόμα»

Εβδομάδες μετά την επέμβαση, η Melissa έχει ακόμη αυτή τη ρωγμή κατά μήκος των πίσω δοντιών της και αισθάνεται σαν κάποιος να την έχει «πυροβολήσει στο στόμα», όπως η ίδια λέει. Εξακολουθεί να μην μπορεί να φάει ή να πιει τίποτα κρύο λόγω του προβλήματος αυτού.
Δεν αναλαμβάνει κανείς στην Αγγλία όσους πήγαν για Δόντια Τουρκίας

Λόγω των πόνων και των μεγάλων προβλημάτων επισκέφθηκε τον οδοντίατρό της στο Ηνωμένο Βασίλειο ο οποίος της είπε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί εξειδικευμένη φροντίδα που θα μπορούσε να κοστίσει έως και 30.000 λίρες! Αντιμετώπισε επίσης το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσο επιστρέφουν από την Τουρκία κάνοντας οδοντιατρικές εργασίες, δηλαδή δεν τους αναλαμβάνεις κανένας οδοντίατρος στη Βρετανία, αρνούμενοι, όλοι τους, να αναλάβουν την ευθύνη για προβλήματα στα στόματα ασθενών που δεν προκάλεσαν εκείνοι.

«Προσπάθησα να επισκεφτώ τρεις οδοντιάτρους, αλλά κανείς δεν θα με αναλάβει. Αν μη τι άλλο, χαμογελάω λιγότερο από τότε που πήγα στην Τουρκία», λέει τώρα η Melissa.

«Είναι σαν ένας πόνος, αλλά μόλις πιεις κάτι κρύο είναι σαν κάποιος να σε πυροβόλησε στο στόμα. Δεν μπορούσα να πιω κρύο νερό κατά τη διάρκεια του καύσωνα...»

Η Melissa ισχυρίζεται ότι η οδοντιατρική κλινική στην Τουρκία προσφέρθηκε να ξανακοιτάξει τα δόντια της, αλλά είπε ότι θα πρέπει να πληρώσει τα όποια έξοδα, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας και του ταξιδιού.