Αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τις δηλώσεις που έκανε ο Θανάσης Κατερινόπουλος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star.

Πιο συγκεκριμένα, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία κλήθηκε να σχολιάσει τις δύο γυναικοκτονίες που υπήρξαν στην Κρήτη και στην Ζάκυνθο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν» δήλωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Όπως ήταν επόμενο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να τον κατηγορούν για μετατόπιση ευθυνών.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος με μια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ξεκαθάρισε: «Θα παρακαλούσα αυτούς που ανεβάζουν video με δηλώσεις μου στο Δελτίο Ειδήσεων του Star να τα ανεβάζουν ολόκληρα και όχι αποσπασματικά, διότι αλλάζει το νόημα των δηλώσεων. Εκτός και αν το κάνουν από σκοπιμότητα, εξυπηρετώντας την μικροπρέπεια τους».