Στις Βρυξέλλες λέει, αφήνουν απεριποίητα τα παρτέρια και τους κήπους, προκειμένου τα ανθοφόρα αυτοφυή φυτά να τα επισκέπτονται οι μέλισσες και να επιτελέσουν αυτό που η φύση τις έχει προικίσει να κάνουν...

Στην Πάτρα σε συνθήκες καύσωνα, όπου εκατοντάδες φωτιές έχουμε κάθε χρόνο, θρηνούμε ανθρώπινα θύματα και καταστρέφονται περιουσίες και σπίτια, δεν το τηρούμε.

Οι υψηλές θερμοκρασίες ξεραίνουν τα χόρτα και γίνονται εύκολα προσάναμμα μία σπίθα αρκεί για να φέρει την καταστροφή…
Ενοχλούνται οι της δημοτικής αρχής με όσους φωνάζουν ουσιαστικά να περιοριστεί το φαινόμενο των αφρόντιστων εκτάσεων ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας. Θέτουν σε κίνδυνο όμορες περιουσίες ακόμα και οικισμούς, όπως είδαμε σε πρόσφατες πυρκαγιές τόσο στη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας. Να θυμίσουμε ότι μόνο φέτος είχαμε περιστατικά στην Αγυιά, Αρόη, Εγλυκάδα, Καλλιθέα.

Από ότι φαίνεται το φαινόμενο ξεκινάει από την έλλειψη οργάνωσης και αδυναμίας της δημοτικής αρχής να δώσει την πρέπουσα σημασία. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο έχουμε τις ίδιες συνθήκες. Δεν φροντίζει ωστόσο και δε δείχνει την απαραίτητη στοιχειώδη προνοητικότητα, να οργανώσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης που θα περιλαμβάνει κατ΄ αρχή την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, προκειμένου να ενισχύσει την υπηρεσία Πρασίνου, αφετέρου να στελεχώσει την Πολιτική Προστασία, γρήγορα αλλά και να προκηρύξει τις απαιτούμενες εργολαβίες (όπου δεν μπορεί με ιδία μέσα να ανταποκριθεί) και να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία προτού καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος. Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν… Φτάσαμε φέτος λοιπόν τόσο οι εργολαβίες, όσο και οι προσλήψεις της Πολιτικής Προστασίας να γίνουν την τελευταία στιγμή και ως συνήθως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να ρίχνει τις ευθύνες στους προηγούμενους.... αφού ο ίδιος ανέλαβε πρόσφατα…Και ποιος ήταν ο προηγούμενος; Ο παραιτηθείς ομοϊδεάτες του, εκλεκτός του Δημάρχου, πού τον αντικατέστησε...
Η δημοτική αρχή συνεχίζει τη γνωστή τακτική ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων ασκεί κριτική, σε όσους αναδεικνύουν τα προβλήματα...Προσδίδει υβριστικούς χαρακτηρισμούς επιτιθέμενη με λιβελογραφήματα προσπαθεί να υποβαθμίσει την ανυπαρξία της, δίνοντας χαρακτηρισμούς “ομάδες τσουκνίδας” και “αυτοφυή αγριόχορτα”…λες και τα αγριόχορτα τα φυτεύει κάποιος…για να κάνει αντιπολίτευση. Υπάρχουν δε ερωτηματικά όσον αφορά τραπεζικά ιδρύματα που κατέχουν περιουσίες ακαθάριστες στο αν έχουν ευνοϊκή μεταχείριση προκειμένου να περάσει ο χρόνος..... Προσφάτως αναδείξαμε ως παράταξη την ιδιόκτητη έκταση 21 στρεμμάτων που όλοι στην πόλη ξέρουν ποιός τραπεζικός οργανισμός είναι οι ιδιοκτήτης, εκτός από τον Δήμο Πατρέων που ενημέρωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, ενώ χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς το θέμα από κοντά προς την πίεση στην κατεύθυνση της επίλυσης των θεμάτων.

Δυστυχώς, αφήνετε εκτεθειμένους τους πολίτες της πόλης και τις περιουσίες τους και δεν ευθύνεται καμία αντιπολίτευση για αυτό.
Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα σε οργανωτικά και διοικητικά θέματα που φέρνουν το Δήμο Πατρέων σε αδιέξοδα, ενώ σε επόμενο χρόνο θα δημοσιεύσουμε σωρεία παρεμβάσεων της παράταξης μας που στόχο έχουν το καλό των συμπολιτών μας.