Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στο προσωπικό αναφέρει:

Από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας είναι πασιφανές σε όλους, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διαχείριση της πανδημίας έχουν στόχους οικονομικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, όμως, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της διαχείρισης στα χρόνια της πανδημίας τα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ κριτήρια είναι ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ.

Δεν είναι τυχαίο που έχουμε ως χώρα αυτούς τους τραγικούς δείκτες. Τρανή απόδειξη σ’ αυτό, η χαλάρωση των μέτρων που έχουμε από 1η Μαΐου έως 31η Αυγούστου που μοναδικό γνώμονα έχουν την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Ο ΕΟΔΥ για ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ και μόνο λόγους δεν ανακοινώνει καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, που για να μην παρουσιάζεται η θερινή έκρηξη μολύνσεων δεν ανοίγει και δεύτερη απαραίτητη κλινική λοιμώξεων, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό διάσπαρτα σε όλες τις κλινικές, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Yγεία.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στο προσωπικό σε όλες τις κλινικές, με αποκορύφωμα την Α΄ Παθολογική που νοσούν 11 εργαζόμενοι στο ήδη ελλιπέστατο προσωπικό.

Ρωτάμε ευθέως τους Διοικούντες, αυτοί οι «ΗΡΩΕΣ» έχουν τόσες αστείρευτες δυνάμεις; Που βάζετε επιτέλους τα όρια των αντοχών του ήδη εξουθενωμένου προσωπικού; Με όλα αυτά που συμβαίνουν ποιος φωτεινός νους συνεχίζει τις τιμωριτικές αναστολές εργασίας;

Είναι αδιανόητο να νοσηλεύονται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό σε κλινικές, οι οποίες νοσηλεύουν ασθενείς που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες, όπως π.χ στην Καρδιολογική κλινική.

Ποια υγειονομικά πρωτόκολλα ορίζουν το ίδιο προσωπικό να νοσηλεύει ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό και ασθενείς με άλλα νοσήματα;