Οι τιμές που υπάρχουν στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και γενικότερα στα top τουριστικά μέρη της ελληνικής βιομηχανίας του τουρισμού, δίνει μια άλλη τουριστική δυναμική και στα ηπειρωτικά μέρη.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και η Δυτική Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων θα πάει φέτος διακοπές και σημαντικό ρόλο σε αυτό αναμένεται να παίξουν οι παροχές του κοινωνικού τουρισμού και των σχετικών προγραμμάτων.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα και τον βαρύ χειμώνα που προηγήθηκε, το ενδιαφέρον εντέλει της ελληνικής μέσης οικογένειας για διακοπές φέτος, είναι μεγάλο.

Κι μάλιστα αυτή η τάση έχει φανεί από τα τέλη Ιουλίου και μετά με τις κρατήσεις για τον Αύγουστο από Έλληνες ενδιαφερόμενους να είναι αρκετές, ανεβάζοντας τα ποσοστά της πληρότητας των ξενοδοχείων.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα, έχει την δική του ερμηνεία: Οι διακοπές δεν είναι πλέον πολυτέλεια για τον μέσο Έλληνα, αλλά μια ανάγκη για να ξεφύγει από την δύσκολη καθημερινότητα του, ειδικότερα μετά από μία διετία που κινήθηκε στον ρυθμό της πανδημίας.

Οι Έλληνες όμως δεν πάνε στα νησιά. Εκεί πέρα από ότι με δυσκολία μπορεί να βρει κάποιος δωμάτιο αφού η ζήτηση είναι μεγάλη από τους ξένους επισκέπτες, οι τιμές είναι αρκετά υψηλές, τόσο σε διαμονή, όσο και σε φαγητό και η μέση ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Αυτό έχει δημιουργήσει ένα νέο κύμα τουρισμού που στηρίζεται στους Έλληνες και στην ελληνική αγορά και έχει αναδείξει τουριστικά κυρίως ηπειρωτικούς προορισμούς και μέρη που μπορεί να μην βρίσκονται στην λίστα των top περιοχών του τουριστικού χάρτη, όμως έχουν τις δικές τους ομορφιές.

Η Δυτική Ελλάδα είναι ένα από τα μέρη αυτά. Το αν όμως κατορθώσει και προσελκύσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό ελληνικών οικογενειών και επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι, αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία.

Δυνατότητες υπάρχουν, όμορφες παραλίες διαθέτουμε και μέσα στα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι και οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι που έχουν μειώσει τον χρόνο μετακίνησης και φυσικά οι καλές τιμές στα ξενοδοχεία και στις υπηρεσίες εστίασης. 

Οπότε υπάρχει αισιοδοξία ότι η πληρότητα των καταλυμάτων θα κινηθεί και στην περιοχή μας σε υψηλά ποσοστά τον μήνα του Αυγούστου.