Η σχεδόν 60χρονη αναμονή της Αγγλίας για ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τρόπαιο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, όταν η ομάδα της Σαρίνα Βίγκμαν επικράτησε στην παράταση της Γερμανίας (2-1) σε ένα κατάμεστο «Γουέμπλεϊ».

Μια αριστοτεχνική λόμπα στο δεύτερο ημίχρονο, στο 61ο λεπτό, από την προερχόμενη από τον πάγκο Έλα Τούν έβαλε μπροστά στο σκορ τις λέαινες, και η νίκη σφραγίστηκε όταν η Κλόε Κέλι με πείσμα έκανε την προβολή στο 111ο λεπτό διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Η πολυνίκης της διοργάνωσης Γερμανίας (με 8/9 τελικούς) είχε προσωρινά ισοφαρίσει σε 1-1 με ωραία συνεργασία των Βάσμουτ - Μάκουλ.

Εκτός από τους 87.192 θεατές στο «Wembley» -αριθμός ρεκόρ σε ματς Euro τόσο γυναικών όσο και ανδρών- ακόμα 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στο BBC για να παρακολουθήσουν τις Lionesses, σύμφωνα με τα στοιχεία του Barb.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις μετρήσεις ακροαματικότητας 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι στήθηκαν μπροστά στους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι στο αποκορύφωμά του - σχεδόν το 80% όλων των Βρετανών που παρακολουθούσαν τηλεόραση εκείνη την στιγμή!

Ο μεγάλος τελικός ήταν το πρώτο σόου σε τηλεθέαση στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνώντας ακόμα και την κάλυψη του Platinum Jubilee της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ενώ ο τελικός του Wimbledon ανδρών είχε τηλεθέαση 7,5 εκατομμυρίων.