Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα προσβασιμότητας των πεζών σε ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο του Αιγίου, έδωσαν τα συνεργεία του Δήμου Αιγιαλείας με την κατεδάφιση της γνωστής οικίας Γαρδενιώτη, στην συμβολή των οδών Σολωμού και Μητροπόλεως, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που προέβλεπε την αγορά και την κατεδάφιση του ακινήτου.

Το σημείο υπήρξε για χρόνια δύσβατο και επικίνδυνο για τους πεζούς, ιδιαίτερα για τους μαθητές των παρακείμενων σχολείων. Με την κατεδάφιση, η εν λόγω διασταύρωση γίνεται φιλική και ασφαλής προς τους πολίτες που διέρχονται από το σημείο, αναβαθμίζοντας  ταυτόχρονα την εικόνα της εισόδου της πόλης.

Όπως δηλώνει σχετικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος: «Οφείλαμε να παρέμβουμε δίνοντας οριστική λύση στο ζήτημα που απασχολούσε τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Σύντομα ο χώρος θα διαμορφωθεί ανάλογα, υποσχόμαστε πως μια όμορφη εικόνα πλέον θα πάρει τη θέση της παλιάς οικίας, το γκρέμισμα της οποίας ήταν μόνο η αρχή για μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων βελτίωσης σε διάφορα σημεία του Δήμου».

Την κατεδάφιση έκαναν τα συνεργεία του Δήμου Αιγιαλείας, με την παρουσία και επίβλεψη του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Βασίλη Χριστόπουλου.