Παρά τα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το Δημοτικό Θερινό Θέατρο της Πάτρας, στην οδό Ρίτσου έξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ο χώρος γεμίζει σε κάθε παράσταση που έρχεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, από κόσμο.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι Πατρινοί διψούν για θέατρο και για παραστάσεις υψηλού επιπέδου, έστω και αν αυτές γίνονται σε έναν χώρο όπως αυτός που βρίσκεται κοντά στο βοηθητικό.

Ένας χώρος που μπορεί να είναι προσεγμένος από πλευράς εργαζομένων του δήμου, αλλά ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ενός Διεθνούς Φεστιβάλ σαν αυτό της Πάτρας.

Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την πλαστική καρέκλα ή την έλλειψη αμφιθεατρικής οπτικής, αλλά σχετίζεται με την όλη ατμόσφαιρα του χώρου.

Η Πάτρα ανεξάρτητα από το Ρωμαϊκό Ωδείο έχει ανάγκη από ένα μεγάλο υπαίθριο θέατρο και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί πολιτιστικά η πόλη.

Πάντως, οι Πατρινοί με την παρουσία τους δείχνουν ότι αγαπούν το θέατρο και διψούν να βλέπουν ποιοτικές παραστάσεις. Είναι άλλωστε ένα κοινό που διαχρονικά είχε και εξακολουθεί να έχει ένα θεατρικό επίπεδο.

Η φωτογραφία είναι από την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» που ανέβηκε την Κυριακή στις 31 Ιουλίου. Το θερινό θέατρο είναι κατάμεστο από κόσμο.