Ευθύνες στο θύμα φέρεται πως «έριξε» ο 60χρονος καθ'ομολογίαν συζυγοκτόνος στο Ρέθυμνο, υποστηρίζοντας ότι «με κατεδάφισε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο δράστης ο οποίος μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα από το υπόγειο του κτιρίου λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, φαίνεται αμετανόητος για τη δολοφονία της συζύγου του. Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία του πως ήταν 42χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16 και με βάση τα λεγόμενά του πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.

«Μου επιτέθηκε και θόλωσα» υποστήριξε ο 60χρονος στην απολογία του

Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε». Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Όπως ισχυρίστηκε, το μοιραίο πρωινό της Κυριακής υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα, με αποτέλεσμα το θύμα να του επιτεθεί λεκτικά και σωματικά με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει, να αρπάξει ένα μαχαίρι το οποίο έστρεψε εναντίον της. Έπειτα, δεν θυμάται τι συνέβη...

Στην συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το σπίτι μαζί με το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στην συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιό του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.